Ρώμη: Ομιλία του Ποντίφικα Φραγκίσκου στο Νοσοκομείο Gemelli με αναφορά στο μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σήμερα το πρωί ο Ποντίφικας Φραγκίσκος πραγματοποίησε ομιλία στο Νοσοκομείο Gemelli της Ρώμης, το οποίο βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο Universitá Cattolica del Sacro Cuore, για την 60η επέτειο των εγκαινίων της Ιατρικής και Χειρουργικής Σχολής.

Το Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε στο Μιλάνο στις 7 Δεκεμβρίου 1921 και κλείνει τα 100 χρόνια φέτος. Έχει παρουσία σε πόλεις όπως Μιλάνο, Πιατσέντσα, Κρεμόνα, Μπρέσια και Ρώμη. Σημειωτέον, στην έδρα της πρωτεύουσας επίσης βρίσκεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο IRCCS A. Gemelli, όπου τον Ιούλιο νοσηλεύτηκε και χειρουργήθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος

Το όνομα του Πανεπιστημίου, σε ελεύθερη μετάφραση, σημαίνει Καθολικό Πανεπιστήμιο της Ιερής Καρδιάς, με ξεκάθαρη αναφορά στην καρδιά του Χριστού, κεντρικό θέμα της σημερινής ομιλίας του Ποντίφικα Φραγκίσκου. 

“Συλλογιζόμενοι την Καρδιά του Χριστού, μπορούμε να αφήσουμε τον εαυτό μας να καθοδηγείται από τρεις λέξεις: μνήμη, πάθος και παρηγοριά” είπε ο Ποντίφικας “η Ιερή Καρδιά είναι η εικόνα του πάθους: μας δείχνει τη σπλαχνική τρυφερότητα του Θεού, το πάθος του αγαπώντας μας, και ταυτόχρονα, ηττημένη από τον σταυρό και περιτριγυρισμένη από αγκάθια (η Ιερή Καρδιά) δείχνει πόσο κοστίζουν τα βάσανα για την σωτηρία μας. Με λίγα λόγια, είναι στην τρυφερότητα και στον πόνο, που αποκαλύπτει η Καρδιά ποιο είναι το πάθος του Θεού: ο άνθρωπος.”

Ο Ποντίφικας επίσης αναφέρθηκε και στα λόγια του Αγίου Παύλου (“Η αγάπη του Χριστού η οποία υπερβαίνει κάθε γνώση”) και τόνισε πως “η γνώση μας για τη ζωή αλλάζει”. Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε τη σημασία στο “μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης, ιδίως της «καθολικής»: να μοιραζόμαστε, να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον, να προχωράμε μαζί. Είθε ο Ιησούς να ανοίξει τις καρδιές εκείνων που φροντίζουν τους αρρώστους, στη συνεργασία και τη συνοχή.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος