Ρώμη: Οι παγκόσμιοι θρησκευτικοί ηγέτες υπογράφουν κείμενο-έκκληση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου οι θρησκευτικοί Ηγέτες που εκπροσωπούν τις μεγάλες θρησκείες του κόσμου παρευρέθηκαν στο Βατικανό στα πλαίσια του “Faith and Science: Towards COP26”.

Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν η Διεθνής Κοινότητα να αντιληφθεί πως και από πλευράς των θρησκειών υπάρχει πλήρης αναγνώριση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής, πόσο μάλλον και η ανάγκη να επιτευχθεί ο στόχος του zero net (μηδενικές εκπομπές άνθρακα) το συντομότερο δυνατόν όπως και του περιορισμού της αύξησης της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας στους 1,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα. 

Ένα κείμενο-έκκληση υπογεγραμμένο από σχεδόν 40 θρησκευτικούς Ηγέτες που παρουσίασε ο Πάπας Φραγκίσκος στον Πρόεδρο της COP26, Alok Sharma, και τον Ιταλό Υπουργό Εξωτερικών, κ. Luigi Di Maio. 

Πρόκειται περί μιάς σημαντικής έκκλησης η οποία αποτελεί περαιτέρω συμβολή στο πολυαναμενόμενο COP26 που θα ξεκινήσει σύντομα στη Γλασκώβη. Μάλιστα ο Ποντίφικας Φραγκίσκος υπογράμμισε στην ομιλία του πως “’όλα στον κόσμο είναι στενά συνδεδεμένα. Όχι μόνο η επιστήμη, αλλά και οι πίστες μας και οι πνευματικές μας παραδόσεις αναδεικνύουν αυτή τη σύνδεση που υπάρχει μεταξύ όλων μας και με την υπόλοιπη δημιουργία” εφόσον “κανένα πλάσμα δεν είναι αυτάρκης”, ενώ υπογράμμισε πως η συνάντηση “ενισχύει την επίγνωση ότι είμαστε μέλη μιας ανθρώπινης οικογένειας: ο καθένας μας έχει τη δική του πίστη και πνευματική παράδοση, αλλά δεν υπάρχουν πολιτικά, κοινωνικά ή πολιτισμικά φράγματα που μας επιτρέπουν να απομονωθούμε”.

Είναι μια σημαντική εβδομάδα στη Ρώμη σε ότι αφορά τον Πανθρησκευτικό Διάλογο. Σήμερα ξεκινά ένα διήμερο που θα δει τις παγκόσμιες θρησκείες να συζητούν τα επίκαιρα θέματα των ημερών μας, όπως η συνύπαρξη και η ειρήνη.

Η Χριστιανική Κοινότητα του Sant’Egidio, η οποία βασίζεται στην προσευχή και στον διάλογο για την βοήθεια των απόρων, οργάνωσε για το επόμενη διήμερο το Πανθρησκευτικό Συνέδριο “Peoples as Brothers, Future Earth – Religions and Cultures in Dialogue” με σκοπό τον διάλογο μεταξύ των διαφορετικών θρησκειών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος