Ρώμη: Ο Ρώσος Πρέσβης κλήθηκε από το Ιταλικό ΥπΕξ – Σθεναρή Ιταλική καταδίκη των δημοψηφισμάτων φάρσα

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Γενικός Γραμματέας, Πρέσβης Ettore Francesco Sequi, κάλεσε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας τον Ρώσο Πρέσβη Sergey Razov, στο πλαίσιο συντονισμένης δράσης με τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως σημειώνει το δελτίο Τύπου, ο Πρέσβης Sequi “εξέφρασε καταρχάς την σθεναρή καταδίκη της Ιταλίας για τα δημοψηφίσματα φάρσα που διεξήγαγε παράνομα η Ρωσική Ομοσπονδία για την προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών στις ουκρανικές περιοχές Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια”.

Ο Γενικός Γραμματέας του Ιταλικού ΥπΕξ αργότερα “προέτρεψε τις ρωσικές αρχές να ανακαλέσουν αυτές τις παράνομες πράξεις, το αποτέλεσμα των οποίων η Ιταλία δεν σκοπεύει να αναγνωρίσει, και να αποσύρει αμέσως, πλήρως και άνευ όρων τις ρωσικές δυνάμεις από το ουκρανικό έδαφος”.

“Η απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων – συνεχίζει το δελτίο Τύπου – οι πολύ σοβαρές παραβιάσεις των αρχών και των κανόνων του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών υπονομεύουν σοβαρά την παγκόσμια ασφάλεια”.

Ο Ιταλός Πρέσβης Sequi επιβεβαίωσε επίσης “την ιταλική και ευρωπαϊκή αποφασιστικότητα να αυξήσουν την πίεση στη Ρωσική Ομοσπονδία ώστε να σταματήσει την επίθεση, επιβεβαιώνοντας την υποστήριξη της Ιταλίας για την πλήρη κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος