Ρώμη: Στις φλόγες επταώροφο κτήριο – Πληροφορίες για τουλάχιστον ένα νεκρό και 17 τραυματίες (video)

Ένας νεκρός, 17 τραυματίες και 15 διακομιδές με βαριά αναπνευστικά προβλήματα από τον καπνό, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της έκρηξης και της πυρκαγιάς σε πολυκατοικία υπό ανακαίνιση που τυλίχθηκε στις φλόγες γύρω στις 2:00 το μεσημέρι στη Via Edoardo d’Onofrio, στην περιοχή Colli Aniene της Ρώμης. Η φωτιά, φέρεται να εξαπλώθηκε σε τουλάχιστον επτά ορόφους, ενώ πυκνός καπνός κάλυψε την περιοχή. Περισσότερες από 30 οικογένειες απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Αξιωματικοί της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, παραμένουν σε συναγερμό. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν σε εξέλιξη έργα θερμομόνωσης.

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν σκηνές φρίκης με «εγκλωβισμένους να ουρλιάζουν», ενώ μιλούν για ισχυρή έκρηξη εικάζοντας ότι προκλήθηκε από κυλίνδρους ασετυλίνης που βρίσκονταν στο εργοτάξιο για την ανακαίνιση.

Υπάρχουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες η πυρκαγιά μάλλον ξέσπασε από ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο. Ο δήμος ανακοίνωσε ότι θα στήσει καταλύματα σε πλησίον γυμναστήριο για τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων.

Ανταπόκριση: Κρίστιαν Μαυρής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος