Ρώμη: Διμερής συνάντηση των ΥπΕσ Ιταλίας και Κροατίας – Δέσμευση της Ιταλίας για υποστήριξη της εισόδου της Κροατίας στο Schengen

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής 

Η Ιταλίδα Υπουργός Εσωτερικών κα. Luciana Lamorgese συναντήθηκε με τον ομόλογό της Υπουργό της Δημοκρατίας της Κροατίας, κ. Davor Bozinovic, στο “Viminale” στη Ρώμη, με τον οποίο συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος σχετικά με την παράνομη μετανάστευση και την εμπορία ανθρώπων, την συνεργασία της Αστυνομίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την διακίνηση ναρκωτικών και την σύλληψη φυγάδων.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών της Ιταλίας, η Υπουργός Lamorgese επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Ιταλίας στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δώσει συνέχεια στις δικαιολογημένες προσδοκίες της Κροατικής Δημοκρατίας για την είσοδό της στον χώρο Σένγκεν.

Σημειωτέον, οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν να υπογράψουν το συντομότερο δυνατό μνημόνιο στο Ζάγκρεμπ με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο Χωρών στον τομέα της καταπολέμησης της διεθνούς διακίνησης ναρκωτικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος