Αύριο η κηδεία του David Sassoli στη Ρώμη – Παρούσα και η ΠτΔ κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Αύριο στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία δημοσία δαπάνη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Βασιλική Santa Maria degli Angeli e dei Martiri, στην Piazza della Repubblica της Ιταλικής πρωτεύουσας. Η άφιξη της σορού αναμένεται στις 11.55 και άγημα θα αποδώσει στρατιωτικές τιμές, πριν την είσοδο στη Βασιλική.

Θα γίνουν δεκτά έως και 300 άτομα, ενώ έξω θα στηθεί γιγαντοοθόνη ώστε οι πολίτες που θα είναι παρόντες να παρακολουθήσουν την τελετή. Η Θεία Λειτουργία θα διαρκέσει περίπου μία ώρα και δέκα λεπτά.

Την κηδεία θα πρωτοστατήσει ο καρδινάλιος Matteo Zuppi, Αρχιεπίσκοπος της Μπολόνια και παιδικός φίλος του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Γραφείου του Ιταλού Πρωθυπουργού, στην εξόδιο ακολουθία θα συμμετάσχουν οι ανώτατοι αξιωματούχοι του Κράτους και εκπρόσωποι των Ιταλικών και Ευρωπαϊκών θεσμών, όπως οι Πρόεδροι της Γερουσίας κα. Casellati και του Κοινοβουλίου κ. Fico, ο Πρωθυπουργός κ. Draghi, ο Πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου κ. Coraggio, οι Υπουργοί και τα μέλη της Ιταλικής Κυβέρνησης, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας κ. Visco.

Παρόντες θα είναι επίσης η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κα. Σακελλαροπούλου, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα. Ursula Von der Leyen και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Charles Michel, όπως και η Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα. Metsola, ανώτερα στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και ο Ιταλός κ. Panetta, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος