Reuters: Ο Μασκ ολοκληρώνει την αγορά του Twitter 

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ ενημέρωσε τους συνεπενδυτές, οι οποίοι έχουν δεσμευτεί να τον βοηθήσουν να χρηματοδοτήσει την αγορά του Twitter στην τιμή των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ότι σχεδιάζει να ολοκληρώσει την αγορά της εταιρείας μέχρι την Παρασκευή, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο ανώνυμη πηγή. Ο Μασκ λέει ότι οι επενδυτές έλαβαν τα απαραίτητα έγγραφα από τους δικηγόρους του για να χρηματοδοτήσουν την αγορά του Twitter. 

Αυτή η κίνηση του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου δείχνει ότι σχεδιάζει να ενεργήσει σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου στο Ντέλαγουερ να ολοκληρώσει τη συναλλαγή μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο. 

Μια πολυσυζητημένη εξαγορά

Ο ιδιόρρυθμος κ. Μασκ πρότεινε αρχικά να αγοράσει το Twitter, κάτι που αποδέχθηκε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, στα τέλη Απριλίου, διαβεβαιώνοντας πως προτεραιότητά του δεν ήταν η εξασφάλιση κερδών αλλά η υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης.

Κατόπιν φάνηκε να κάνει πίσω, κατηγορώντας την εταιρεία πως του είπε ψέματα σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει για την καταπολέμηση αυτόματων λογαριασμών και του σπαμ.

Η εταιρεία προσέφυγε εναντίον του στη δικαιοσύνη στις αρχές Ιουλίου. Εντέλει, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής διαβεβαίωσε στις αρχές Οκτωβρίου πως η εξαγορά πράγματι θα γίνει. Δικαστήριο ανέβαλε τη διαδικασία που επρόκειτο να ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα και έδωσε στους αντιδίκους προθεσμία ως την 28η Οκτωβρίου να κλείσουν νέα συμφωνία.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος