Ρεπορτάζ εν μέσω ρουκετών – Ουκρανοί στρατιώτες φυγάδευσαν σε καταφύγιο την αποστολή της ΕΡΤ

Συγκλονίζει η ανταπόκριση της Ευτυχίας Πενταράκη από το εμπόλεμο Ιρπίν, όπου με το συνεργείο της ΕΡΤ φυγαδεύτηκε σε καταφύγιο από Ουκρανούς στρατιώτες για να γλιτώσουν από πυραύλους.

Ήταν λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι και η πρώτη ρουκέτα έπεσε σε σπίτια στη Στογιάνκα. Όλοι έτρεξαν στο καταφύγιο. Ο Άγγελος Μισιρλής συνέχιζε να βιντεοσκοπεί ενώ ο Χάρης Καλαμπόκης μάζεψε βιαστικά τα μηχανήματα.

Οι ρουκέτες έπεφταν η μια μετά την άλλη και ένας στρατιώτης βγήκε από το καταφύγιο για να βοηθήσει το συνεργείο της ΕΡΤ. «Ελάτε, ελάτε» λέει βιαστικά ενώ οι ρουκέτες συνέχιζαν να πέφτουν.

Λίγα λεπτά αργότερα που φάνηκαν ατελείωτα ο Χάρης και ο Άγγελος μπήκαν στο υπόγειο καταφύγιο ενώ οι Ρώσοι σφυροκοπούσαν το χωριό που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το Ίρπιν.

Η ώρα περνούσε αλλά ο βομβαρδισμός συνεχιζόταν. Όπως λέει η Ευτυχία Πενταράκη, «η σκέψη μας τρέχει στους λιγοστούς κατοίκους που έχουν αποφασίσει να μείνουν στη Στογιάνκα αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε».

Ακόμα και οι στρατιώτες άνοιξαν για λίγο τη μικρή ξύλινη πόρτα του καταφυγίου αλλά το σφυροκόπημα τους ανάγκασε να μπουν και πάλι μέσα.

«Είναι λίγο πριν από τις 4. Μέσα στο σκοτεινό καταφύγιο νιώθουμε ο ένας την παρουσία του άλλου πιο έντονη από ποτέ. Και ας ήμασταν οι περισσότεροι αγνώστοι μέχρι τότε».

Στο καταφύγιο ήταν μια ακόμη δημοσιογραφική αποστολή από την Οδησσό. Ο Κώστια με τη γυναικα του και την αδελφή της που ήρθαν από το Χάρκοβο και ήταν ψύχραιμοι, γιατί εκεί εζησαν τα χειρότερα.

Μιάμιση ώρα αργότερα ο βομβαρδισμός σταμάτησε και δειλά τα μέλη της αποστολής βγήκαν από το καταφύγιο.

«Θέλαμε να πάμε να δούμε τι έγιναν οι κάτοικοι της Στογιάνκα, αλλά οι στρατιώτες μας είπαν ότι δεν είναι ασφαλές και ότι καλύτερα να φύγουμε για το Κίεβο. Στον δρόμο της επιστροφής μάθαμε για την πρόοδο που σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και όλοι ευχηθήκαμε εκείνοι που έμειναν πίσω να κατάφεραν να μείνουν ζωντανοί» καταλήγει η Ευτυχία Πενταράκη.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση της δημοσιογράφου, στο κεντρικό δελτίο των 21:00, οι σειρήνες ήχησαν και πάλι απόψε στο Κίεβο, ενώ, όπως είπε, η αίσθηση που επικρατεί μετά και τον νέο γύρo διαπραγματεύσεων είναι ότι οι Ρώσοι δεν αποσύρονται, αλλά ανασυντάσσονται.

Αποστολή στο Κίεβο: Ευτυχία Πενταράκη, Κάμερα: Χάρης Καλαμπόκης και Άγγελος Μισιρλής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος