«Ράσι Σανούκ» – Η στιγμή που ο Τζο Μπάιντεν προφέρει λάθος το όνομα του νέου πρωθυπουργού

Array

«O Ράσι Σανούκ είναι τώρα ο πρωθυπουργός», δήλωσε με ενθουσιασμό ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενώ το κοινό που παρακολουθούσε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο για το ινδουιστικό φεστιβάλ του Ντιβάλι, κατανόησε ότι επρόκειτο για σαρδάμ, λάθος εκφορά του ονόματος του επόμενου πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ.

Ο Πρόεδρος «σκόνταψε πάνω στο όνομα του Σουνάκ, κάνοντας αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες προτού τον αποκαλέσει Ρασί Σανούκ», έγραψε η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», που έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα της και το σχετικό βίντεο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μιλούσε σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της ινδικής γιορτής του Ντιβάλι, το «φεστιβάλ του φωτός» όπως το αποκαλούν οι ινδουιστές.

Παρεμπιπτόντως, χαρακτήρισε «επαναστατική» την ανάληψη της πρωθυπουργίας της Βρετανίας από τον Σούνακ. «Είναι ορόσημο και έχει μεγάλη σημασία» είπε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν θα μιλήσει μαζί του «εντός των ερχόμενων ημερών», ανακοίνωσε εξάλλου ο Λευκός Οίκος, σημειώνοντας ότι το πρωτόκολλο ορίζει ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα επικοινωνήσει όταν ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός προσκληθεί επίσημα να σχηματίσουν νέα κυβέρνηση.

To Tweet του Μπάιντεν

«Μαζί, προσβλέπω στην ενίσχυση της συνεργασίας μας για θέματα κρίσιμης σημασίας για την παγκόσμια ασφάλεια και ευημερία, περιλαμβανομένης της συνέχισης της ισχυρής υποστήριξής μας για την Ουκρανία», ανέφερε ο Μπάιντεν σε μια ανάρτηση στο Twitter.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος