Ραντεβού τον Σεπτέμβρη για ενισχυτικό εμβόλιο της Pfizer στο Ηνωμένο Βασίλειο

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Οι άνω των 50 ετών και οι πολίτες με ευάλωτη υγεία θα είναι από τους πρώτους που θα λάβουν ένα ενισχυτικό εμβόλιο της Pfizer από τον Σεπτέμβριο.
Έως και 35 εκατομμύρια άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του ιατρικού και τους υγειονομικού προσωπικού του συστήματος υγείας θα είναι από τους πρώτους στους οποίους θα προσφερθεί μια τρίτη δόση εμβολίου Covid.

Η κυβέρνηση στη καμπάνια της για να πείσει τους νέους 18-30 ετών να κάνουν το εμβόλιο, προσφέρει εκπτώσεις σε εταιρείες μεταφοράς αυτοκινήτων καθώς και σε υπηρεσία παράδοσης έτοιμου φαγητού. Το ένα τρίτο των πολιτών κάτω των 30 ετών που αντιστοιχεί σε 2,7 εκατομμύρια είναι ανεμβολίαστο.

Σύμφωνα με τον Stephen Reicher, καθηγητή κοινωνικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του St Andrews και μέλος του SAGE (ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή για την πανδημία) η κυβέρνηση έδωσε λάθος μήνυμα στους νέους ανοίγοντας τα πάντα στις 19 Ιουλίου.

«Εάν ισχυριστείτε ότι θα ανοίξουμε ξανά σε μια καθορισμένη ημερομηνία, στέλνετε το μήνυμα ότι ο κίνδυνος έχει εξαφανιστεί και μειώνεται η αντίληψη του κινδύνου μόλυνσης” είπε ο καθηγητής Reicher.

Εν τω μεταξύ, 170.000 δόσεις του εμβολίου Moderna κινδυνεύουν να λήξουν μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο σύμφωνα με εσωτερικό μήνυμα στο NHS το οποίο δημοσιεύει ο Guardian

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ