Ρ. Σούνακ: Δεν θα παρευρεθεί στην COP27 – Θα επικεντρωθεί στα βρετανικά ζητήματα και τον προϋπολογισμό

Array

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ δεν θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής για την κλιματική αλλαγή COP27 που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε σήμερα (27/10) το γραφείο του. Στη θέση του θα στείλει υψηλόβαθμους υπουργούς της κυβέρνησής του, ώστε ο ίδιος να επικεντρωθεί στα εσωτερικά ζητήματα και τον προϋπολογισμό.

Ο Σούνακ ανέλαβε την πρωθυπουργία την Δευτέρα και ανέβαλε την ανακοίνωση του δημοσιονομικού προγράμματός του για τις 17 Νοεμβρίου. Στόχος του είναι να αντιμετωπίσει την κρίση του κόστους διαβίωσης και να αποκαταστήσει τη διεθνή οικονομική αξιοπιστία του Λονδίνου που κλυδωνίστηκε κατά το σύντομο πέρασμα της Λιζ Τρας από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Η Τρας σκόπευε να πάει στο Σαρμ ελ Σέιχ αλλά σήμερα ένας εκπρόσωπος του Σούνακ είπε ότι ο νέος πρωθυπουργός δεν σχεδιάζει να παραστεί στην COP27 «λόγω άλλων, πιεστικών εσωτερικών ζητημάτων». Διαβεβαίωσε όμως ότι η Βρετανία, που φιλοξένησε πέρσι την COP26 στη Γλασκώβη, στηρίζει τις διεθνείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία της φύσης.

«Η Βρετανία θα εκπροσωπηθεί από άλλους υψηλόβαθμους υπουργός καθώς και από τον πρόεδρο της COP Αλόκ Σάρμα», πρόσθεσε.

Στους ηγέτες με τους οποίους μίλησε μετά την ανάληψη των πρωθυπουργικών καθηκόντων του ο Σούνακ είπε πάντως ότι σκοπεύει να παραστεί στη σύνοδο της G20 στην Ινδονησία, στα μέσα Νοεμβρίου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος