Ρ. Ράντεφ: Συνολική στρατηγική για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και για την επίτευξη της ειρήνης

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Rumen Radev, δήλωσε, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της συνόδου κορυφής του «Βουκουρεστίου B9»στη Βαρσοβία, ότι απαιτείται μια συνολική στρατηγική όχι μόνο για να σταματήσει ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, αλλά και για να επιτευχθεί η ειρήνη στη συνέχεια.

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, δήλωσε, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της συνόδου κορυφής του «Βουκουρεστίου B9»στη Βαρσοβία, ότι απαιτείται μια συνολική στρατηγική όχι μόνο για να σταματήσει ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, αλλά και για να επιτευχθεί η ειρήνη στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τον αρχηγό του βουλγαρικού κράτους, η έμφαση πρέπει να δοθεί στην επίτευξη μιας ορθολογικής ισορροπίας μεταξύ στρατιωτικών, οικονομικών και διπλωματικών μέσων.

Ο Rumen Radev τόνισε ότι ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας αυξάνει την απειλή για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα όχι μόνο στην περιοχή, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. «Το άρθρο 5 της Βορειοατλαντικής Συνθήκης εγγυάται την ασφάλεια των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, αλλά η επιδείνωση του περιβάλλοντος ασφαλείας απαιτεί επίσης πραγματικές ενέργειες για την ενίσχυση της εθνικής αμυντικής ικανότητας διαφόρων χωρών, γεγονός που συμβάλλει στην κοινή ασφάλεια», τόνισε ο Βούλγαρος πρόεδρος.

Διευκρίνισε ακόμη  ότι η Βουλγαρία προσφέρει υποστήριξη στην Ουκρανία εντός των ορίων των δυνατοτήτων της και θα συνεχίσει να στηρίζει τις διεθνείς προσπάθειες για την αναζήτηση μιας διαρκούς λύσης στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος