Ρ. Ράντεφ: «Όχι» στην κοινή αγορά βλημάτων-Η Βουλγαρία εάν πουλήσει όπλα μόνο υπό τον όρο μη μεταπώλησης στην Ουκρανία

Στις Βρυξέλλες, όπου συμμετέχει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Στις Βρυξέλλες, όπου συμμετέχει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ο αρχηγός του Βουλγάρικου κράτους διευκρίνισε ότι, εάν η Βουλγαρία πουλήσει όπλα σε άλλες χώρες, θα θέσει όρους ότι αυτά δεν θα μεταπωληθούν στην Ουκρανία.

Ο Ράντεφ τόνισε και πάλι ότι η Βουλγαρία δεν θα συμμετάσχει στην κοινή αγορά βλημάτων 155 χλστ. για την Ουκρανία. «Η Βουλγαρία έχει δεσμευτεί να παράγει βλήματα για τις ανάγκες των εταίρων μας, όχι για την Ουκρανία», είπε ο πρόεδρος.

Ερωτηθείς αν αυτό δεν περιπλέκει το όλο σχέδιο – δηλαδή η Βουλγαρία να πουλάει σε κάποιον και μετά να καταλήγουν στην Ουκρανία, ο Ρούμεν Ράντεφ απάντησε: «Το επαληθεύετε ως δημοσιογράφοι. Σας λέω, σε επίπεδο κρατικών σχέσεων, τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε. Αλλά η Βουλγαρία, μαζί με εννέα άλλες χώρες, δεν θα συμμετάσχουν σε αυτήν την κοινή αγορά προμηθειών βλημάτων στην Ουκρανία».

Ερωτηθείς πώς θα αντιδρούσε εάν τα πυρομαχικά που πούλησε η Βουλγαρία σε άλλη χώρα κατέληγαν στην Ουκρανία, ο Βούλγαρος πρόεδρος δήλωσε: «Αυτό είναι ευθύνη αυτής της χώρας. Είναι υποχρεωμένη όμως να μας ενημερώσει γιατί θέλει αυτά τα βλήματα ως τελικός χρήστης. Φυσικά θα βάλουμε όρους».

Πηγή: Rador.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος