R Kelly: Καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών, κοριτσιών και αγοριών

Τριάντα χρόνια φυλάκιση είναι η ετυμηγορία για τον τραγουδιστή της r&b R Kelly, ο οποίος ενοχοποιήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών, κοριτσιών και αγοριών, έπειτα από 20 περίπου χρόνια αφού εκδόθηκαν για πρώτη φορά οι κατηγορίες.

Η καταδίκη εκτιμάται ως νίκη για τους επιζώντες της σεξουαλικής βίας, και ειδικά εκείνων που μπορεί να διστάζουν να μιλήσουν εναντίον των κακοποιών, με τον φόβο ανταπόδοσης.

Υπενθυμίζεται ότι προ μηνών, δικαστήριο στη Νέα Υόρκη έκρινε τον Kelly ένοχο για σεξουαλική διακίνηση και εκβιασμό, και στις εννέα κατηγορίες εναντίον του. Οι εισαγγελείς είχαν τότε ζητήσει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 25 ετών.

Τότε, τα θύματα είχαν περιγράψει πώς ο Kelly τους υπέβαλε σε διεστραμμένες και σαδιστικές διαδικασίες όταν ήταν ανήλικοι.

Κάποιοι μάλιστα είπαν ότι απαιτούσε να τηρούν αυστηρά κανόνες όπως το να χρειάζονται την άδειά του για να φάνε ή να πηγαίνουν στην τουαλέτα και να γράφουν «επιστολές συγγνώμης».

Σημειώνεται ότι η υπόθεση του R Kelly τράβηξε την προσοχή υπό το πρίσμα του κινήματος #MeToo, κατά το οποίο ισχυροί άνδρες πρέπει να λογοδοτούν για σεξουαλική κακή συμπεριφορά και σεξουαλική επίθεση.

Το χρονικό της υπόθεσης

O R Kelly κατηγορήθηκε για 21 κατηγορίες για δημιουργία βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών με διάφορες σεξουαλικές πράξεις τον Ιούνιο του 2002, ωστόσο αθωώθηκε για όλες τις κατηγορίες μετά τη δίκη το 2008.

Πριν από 5 χρόνια, ένα άρθρο στο Buzzfeed έφερε νέες καταγγελίες στο φως. Ακολουθως, τον Ιανουάριο του 2019, ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο Surviving R Kelly, που περιγράφει λεπτομερώς τους ισχυρισμούς για σεξουαλική κακοποίηση και ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος της τραγουδίστριας, προβλήθηκε σε τηλεοπτικό δίκτυο των ΗΠΑ.

Στην ταινία αυτή, οι κατήγοροι αναρωτήθηκαν αν οι ιστορίες τους είχαν αγνοηθεί στο παρελθόν επειδή ήταν μαύρες γυναίκες.

Με πληροφορίες από TheGuardian

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος