“Türk Havayollari” αντί “Turkish Airlines” – Ο Ερντογάν μετονομάζει και τον εθνικό αερομεταφορέα της Τουρκίας

Και στο εξωτερικό θα φέρει στο εξής την τουρκική ονομασία της η αεροπορική εταιρία “Turkish Airlines“, που θα λέγεται πλέον “Türk Havayollari“, όπως άλλωστε είναι η κατά λέξη μετάφραση, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η εθνική εταιρία θα πραγματοποιεί στο εξής τις διεθνείς πτήσεις της υπό την επωνυμία Türk Havayollari και όχι πλέον ως Turkish Airlines», είπε συγκεκριμένα ο τούρκος πρόεδρος, ο οποίος έχει ήδη προχωρήσει σε σχετικό αίτημα στα Ηνωμένα Έθνη, για αλλαγή του ονόματος της χώρας του.

Ο Ερντογάν, που μιλούσε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, του ισλαμοσυντηρητικού AKP, ζήτησε επίσημα στις αρχές Ιουνίου από τον ΟΗΕ η Τουρκία να αναφέρεται στο εξής υπό το τουρκικό όνομά της “Türkiye”, το οποίο θέλει να καταστήσει ως ένα μοναδικό “εμπορικό σήμα” σε όλες τις γλώσσες για τις εξαγωγές.

Σημειώνεται ότι η ονομασία Türkiye επιτρέπει στη χώρα να απαλλαγεί από την αγγλική ονομασία της “Turkey” – σημαίνει «γαλοπούλα» – που προκαλεί χαμόγελα.

Η εταιρεία

Η Turkish Airlines, που εξυπηρετεί ήδη περισσότερους από 200 προορισμούς στον κόσμο σε όλες τις ηπείρους με σημείο αναχώρησης την Κωνσταντινούπολη, ανήκει κατά 49% στο τουρκικό κράτος.

Mετέφερε περισσότερους από 74 εκατ. επιβάτες το 2019 και 44,8 εκατ. το 2021 λόγω της πανδημίας, ενώ εκλέγεται τακτικά ως η καλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρία από το 2011, σύμφωνα με διάφορους ιστοτόπους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος