“Partygate”: Τι απαντά ο Μπόρις Τζόνσον σε πολίτη που τον αποκάλεσε «παθολογικό ψεύτη»

Υπερασπίστηκε τους χειρισμούς του ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο των partygate, απαντώντας σε χρήστη του internet ο οποίος τον αποκάλεσε «παθολογικό ψεύτη», υποστηρίζοντας ότι «δεν θα ήταν υπεύθυνη πράξη» εκ μέρους του να παραιτηθεί, παρά τις σφοδρές επικρίσεις που δέχεται ακόμη και από το ίδιο το κόμμα του.

«Γιατί να σας πιστέψουμε αφού αποδείχτηκε ότι είστε παθολογικός ψεύτης;» ήταν η ερώτηση που τέθηκε ευθέως, σε μια συνέντευξη στον δημοφιλή εκπαιδευτικό ιστότοπο mumsnet.com, όπου κυριάρχησε η υπόθεση των πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά την περίοδο της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός απάντησε σχετικά ότι «διαφωνεί με το συμπέρασμα» του συνομιλητή του και είπε ότι βρίσκεται στην εξουσία «για να επιτύχει αποτελέσματα».

«Δεν μπορώ να καταλάβω πως θα ήταν υπεύθυνο πράγμα εκ μέρους μου να εγκαταλείψω το σχέδιο που υλοποιώ, δεδομένων όσων συμβαίνουν. Πρέπει να μαθαίνουμε (από όσα έγιναν), να καταλαβαίνουμε τα λάθη μας και να πηγαίνουμε παρακάτω», είπε ακόμη.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση, την περασμένη εβδομάδα, μιας ανώτατης δημόσιας λειτουργού που κατέγραψε τις παραβιάσεις των κανονισμών κατά τη διάρκεια της καραντίνας από την Ντάουνινγκ Στριτ, αντί να βάλει τέλος στο σκάνδαλο, ώθησε και άλλους να ζητήσουν την παραίτηση του Τζόνσον.

Πρέπει να κατατεθούν 54 επιστολές από Συντηρητικούς βουλευτές στην αποκαλούμενη «Επιτροπή 1922» του κόμματος προκειμένου να τεθεί ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Τζόνσον.

Σημειώνεται ότι σχεδόν τριάντα έχουν ζητήσει δημοσίως την απομάκρυνσή του αλλά είναι άγνωστο πόσοι έχουν υποβάλει τέτοιες επιστολές.

Πάντως, στην περίπτωση που ο Τζόνσον καταψηφιστεί από το κοινοβούλιο, το κόμμα θα επιλέξει τον νέο ηγέτη του (και πρωθυπουργό) με εσωκομματικές εκλογές.

Ο Μπόρις Τζόνσον, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο για τα πάρτι –κάτι πρωτοφανές για εν ενεργεία πρωθυπουργό– είπε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για όσα συνέβησαν αλλά επιμένει ότι έχει καθήκον «να συνεχίσει το έργο του».

Υπενθυμίζεται, ότι λόγω του σκανδάλου η δημοτικότητά του βρετανού ηγέτη έπεσε, ενώ στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν στις αρχές Μαΐου οι Συντηρητικοί υπέστησαν βαριά ήττα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος