“Party Gate”: Κατηγορίες για εκβιασμό Συντηρητικών βουλευτών από την κυβέρνηση Τζόνσον

Ο βουλευτής των Συντηρητικών Ουίλιαμ Ραγκ κατηγορεί την βρετανική κυβέρνηση για απόπειρα εκφοβισμού βουλευτών προκειμένου να μην ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την πρόταση μομφής προς τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω αυστηρής καραντίνας. Ο Μπ. Τζόνσον δήλωσε ότι δεν έχει δει αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς περί εκβιασμού ή εκφοβισμού από την πλευρά του προσωπικού του.

«Δεν έχω δει στοιχεία, δεν έχω ακούσει στοιχεία που να στηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς» είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Τζόνσον είχε δηλώσει ότι ο πρωθυπουργός καταδικάζει κάθε μορφή εκφοβισμού και παρενόχλησης.

Ο βουλευτής των Συντηρητικών που ζήτησε την παραίτηση του Τζόνσον κατηγορεί το Νο 10 για εκβιασμό. Σε δηλώσεις του στην κάμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Συνταγματικών Υποθέσεων είπε ότι το προσωπικό της πρωθυπουργική έδρας έχει απειλήσει τον ίδιο και άλλους συναδέλφους του για την αντίθεσή τους στον Μπόρις Τζόνσον.

Ο Ουίλιαμ Ραγκ αποκάλυψε ότι απειλήθηκε με απόσυρση της χρηματοδότησης προς την εκλογική του περιφέρεια του αλλά και άλλων υποστηρικτών, εάν δεν αποσύρουν την αντίθεσή τους στον κ. Τζόνσον. Προέτρεψε τους βουλευτές να επικοινωνήσουν με τη Μητροπολιτική Αστυνομία εάν είχαν απειληθεί ή εκφοβιστεί.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν την Πέμπτη στοιχεία από την έρευνα που διεξάγεται για για τα πάρτι στη Ντάουνινγκ Σριτ. Πολιτικός συντάκτης του ITV ανέφερε ότι η Σου Γκρέι κατέχει email από ανώτερο αξιωματούχο του Νο10 προς τον ιδιωτικό γραμματέα (Ρέινολντς) του Μπόρις Τζόνσον ο οποίος προειδοποιεί ότι ένα πάρτι στις 20 Μαΐου 2020 δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί.

Πρόκειται για αποδείξεις που θα βοηθήσουν την κα Γκρέι να αποφασίσει εάν ο Ρέινολντς και ο Μπόρις Τζόνσον παραβίασαν εν γνώσει τους τους κανόνες του lockdown στις 20 Μαΐου και εάν ο πρωθυπουργός έχει επίσης διαπράξει το βασικό πολιτικό ολίσθημα της παραπλάνησης του κοινοβουλίου.

Ο Τζόνσον φαίνεται ότι πήρε παράταση χρόνου μέχρι την δημοσίευση των αποτελεσμάτων της έρευνας έπειτα από το σοκ της «αυτομόλησης» του βουλευτή των Τόρις στους Εργατικούς. Η κίνηση φαίνεται ότι συσπείρωσε το κόμμα της κυβέρνησης έως την έκθεση της έρευνας, ωστόσο το μέλλον δεν φαίνεται ευοίωνο για τον Βρετανό πρωθυπουργό.

Πηγές: ΕΡΤ, Reuters

Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος