Qatargate: Tο Βέλγιο αποσύρει το αίτημα έκδοσης της κόρης και συζύγου του Παντσέρι

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο πλαίσιο της έρευνας Qatargate, καθώς χθες το βράδυ τα Ιταλικά μέσα μετέδωσαν πως το Βέλγιο αποσύρει το αίτημα έκδοσης της κόρης και συζύγου του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ενώ σήμερα μετέβησαν οι Βέλγοι δικαστές στο Μιλάνο.

Χθες το βράδυ τα Ιταλικά ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση της πρόθεσης των Βελγικών Αρχών να αποσύρουν το αίτημα έκδοσης των γυναικών Παντσέρι στις Βρυξέλλες. Μια πρόθεση η οποία, σύμφωνα με τον συνήγορο των Ιταλίδων, προκύπτει από ένα έγγραφο των τελευταίων ωρών.

Ο χρόνος αυτής της απόφασης δείχνει μια συσχέτιση με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας και μεταμέλειας από τον Παντσέρι, η οποία υπενθυμίζω πως υπεγράφη μόλις πριν από λίγες μέρες. Αυτό τονίζει και ο Ιταλικός Τύπος, ενώ ο συνήγορος των Σίλβια Παντσέρι και Μαρία Κολεόνι διευκρινίζει πως μένει να δούμε εάν αυτό σημαίνει και απελευθέρωση των δύο γυναικών.

Οι Βέλγοι ερευνητές σήμερα στο Μιλάνο 

Όπως μεταδίδει η Corriere della Sera, ο ανακριτής των Βρυξελλών Michel Claise και ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Fréderic Van Leeuws έγιναν δεκτοί από τον εισαγγελέα του Μιλάνου Marcello Viola και τον αναπληρωτή εισαγγελέα Fabio De Pasquale, ο οποίος παρακολουθεί τα Ιταλικά παρακλάδια της Βελγικής έρευνας. Μαζί με τους δύο Ιταλούς δικαστές υπάρχουν επίσης άνδρες της Guardia di Finanza (Μονάδα Οικονομικού Εγκλήματος).

Όπως τονίζει ο Ιταλικός Τύπος, σκοπός της επίσκεψης είναι το ενδεχόμενο ανοίγματος ενός αυτόνομου φακέλου για το ξέπλυμα χρήματος, ένας βαθύτερος συντονισμός μεταξύ των δύο Χωρών ενόψει περαιτέρω ευρωπαϊκών εντολών έρευνας, όπως το εάν και ποια σκέλη της βελγικής έρευνας θα καλλιεργηθούν και θα αναπτυχθούν στο Μιλάνο, την έρευνα των έξι τραπεζικών λογαριασμών που κατασχέθηκαν, μεταξύ αυτών και των Τζόρτζι και Βισεντίνι, αλλά και η λήψη αντιγράφων των ηλεκτρονικών συσκευών, όπως υπολογιστών και τηλεφώνων, που κατασχέθηκαν στην Ιταλία από τις 9 Δεκεμβρίου και που συνεχίστηκαν έως και την περασμένη εβδομάδα, με τη σύλληψη της λογίστριας της οργάνωσης, Μόνικα Μπελίνι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος