Qatargate: Στη φυλακή παραμένει ο Παντσέρι – Απέσυρε την έφεσή του

Array

Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα παραμείνει στη φυλακή ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, σύμφωνα με πληροφορίες από την εισαγγελία Βρυξελλών,  μετά την απόφαση να αποσύρει την έφεση την οποία είχε ασκήσει.

Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής που θεωρείται ο εγκέφαλος του επονομαζόμενου «Qatargate» αναμενόταν να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον του Εφετείου κάτι το οποίο εν τέλει δε συνέβη.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία των Βρυξελλών σημειώνει ότι «στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σχετικά με ενέργειες που φέρεται να είναι ύποπτες για εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος επρόκειτο να εμφανιστεί σήμερα ο Π.Π (σ.σ. Πιερ Αντόνιο Παντσέρι) ενώπιον του εφετείου Βρυξελλών».

«Για δικούς του λόγους, ο Π.Π. αποφάσισε σήμερα να αποσύρει την έφεσή του και
Δεν εμφανίστηκε» προσθέτει η εισαγγελία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανόν η απόφασή του για απόσυρση της έφεσης έχει να κάνει με το ότι οι πιθανότητες να την κερδίσει δεν ήταν πολλές.

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου η ακρόαση Καϊλή

Στις 19 Ιανουαρίου αναμένεται να λάβει χώρα η ακρόαση της Εύας Καϊλή σχετικά με το εάν θα συνεχιστεί η προφυλάκισή της ή θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και ηλεκτρονικό βραχιολάκι, ενώ στις 26 Ιανουαρίου αναμένεται η ακρόαση του συζύγου της Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Έναρξη της διαδικασίας για την αρση ασυλίας Κοτσολίνο και Ταραμπέλα 

Εχθές, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας για άρση της ασυλίας των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα ζητώντας να προχωρήσει το θέμα με γρήγορους ρυθμούς. Ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί μέχρι την ολομέλεια της 13ης Φεβρουαρίου.

Ανταπόκριση Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Διαβάστε επίσης Qatargate: Κατά των διαρροών ο συνήγορος του Παντσέρι

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος