Qatargate: Οι συνήγοροι της κόρης και συζύγου του Παντσέρι κατά της απόφασης έκδοσής τους στο Βέλγιο

Array

Ενώ αναμένεται σήμερα η ακρόαση του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, χθες το απόγευμα 16/01 το Εφετείο της Μπρέσια αποφάσισε να παραδώσει στο Βέλγιο την Σίλβια Παντσέρι, κόρη του πρώην ευρωβουλευτή, η οποία συνελήφθη στις 10 Δεκεμβρίου μαζί με την μητέρα της και σύζυγοτου εγκεφάλου του συστήματος, Μαρία Κολεόνι, με την κατηγορία της διαφθοράς και του ξεπλύματος χρήματος στα πλαίσια του σκανδάλου Qatargate και κατόπιν Ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Ο Βέλγος δικαστής Michel Claise πιστεύει ότι μητέρα και κόρη “φαίνεται να έχουν πλήρη επίγνωση των δραστηριοτήτων” του Παντσέρι, με ενεργό ρόλο στο κύκλωμα χρημάτων και δώρων από το Κατάρ και το Μαρόκο. Η 38χρονη δικηγόρος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό με τη μητέρα της.

Όπως τονίζει ο ιταλικός Τύπος, αυτή τη στιγμή η υπεράσπιση έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση στο Κακουργιοδικείο κατά της απόφασης, η οποία λαμβάνεται μετά από τρεις ακροάσεις. Μια κίνηση η οποία πρέπει να κατατεθεί εντός πέντε ημερών και που εμποδίζει ουσιαστικά την έκδοση από την Ιταλία. Πρόκειται για την ίδια υπερασπιστική κίνηση που έλαβε χώρα και για την σύζυγο του Παντσέρι, Μαρία Κολεόνι, για την οποία ναι μεν αποφασίστηκε η έκδοσή της στο Βέλγιο, αφετέρου δε αναμένεται νέα ακρόαση στις 31 Ιανουαρίου.

Η υπερασπιστική γραμμή των συνήγορων των δύο γυναικών φάνηκε ήδη στις 20 Δεκεμβρίου, όταν οι δικηγόροι, επικαλούμενοι μια ευρωπαϊκή έκθεση που ανέφερε προβλήματα υπερπληθυσμού των σωφρονιστικών ιδρυμάτων του Βελγίου, που οδηγούσαν σε ταραχές, είχαν ζητήσει από τους δικαστές να αναβάλουν την απόφαση, ζητώντας πρώτα από το Βέλγιο μια ενημέρωση σχετικά με τις συνθήκες στις τοπικές φυλακές.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, μέχρι τις 3 Ιανουαρίου δεν είχε ακόμη φτάσει καμία απάντηση από το Βέλγιο. Όμως οι δικαστές του Εφετείου της Μπρέσια αποφάσισαν την παράδοση της Σίλβια Παντσέρι “στις λιγότερο ταλαιπωρημένες φυλακές Χάρεν” σε σύγκριση με άλλα σωφρονιστικά ιδρύματα.

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος