Qatargate: Ο Ιταλικός Τύπος δημοσιεύει αποσπάσματα των ανακρίσεων της Εύας Καϊλή

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Η εφημερίδα Il Fatto Quotidiano δημοσιεύει σήμερα νέα σημαντικά στοιχεία από την ανάκριση της Εύας Καϊλή στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά, η κα. Καϊλή φαίνεται να είπε, για τα 600.000 ευρώ που ήταν κρυμμένα στο γνωστό πλέον τρόλεϊ που είχε εμπιστευθεί στον πατέρα της, πως δεν ήταν δικά της ούτε του συντρόφου της, αλλά “για τον Panzeri”, ο οποίος φαίνεται να έφερνε μετρητά στο σπίτι των Καϊλή και Giorgi ήδη από πριν από την πανδημία.

Όσον αφορά το άλλο γνωστό ποσό των 150.000, η ίδια ισχυρίζεται πως ήταν χρήματα που είχε δανειστεί ο Giorgi ως συνεισφορά για τα έξοδα αγοράς του σπιτιού τους, έξοδα που η Εύα Καϊλή ισχυρίστηκε ότι ο σύντροφός της δυσκολευόταν να καλύψει.

Η Ελληνίδα πολιτικός φαίνεται να απάντησε λέγοντας χαρακτηριστικά “νομίζω ότι οφείλεται στην ασυλία μου”. Επίσης η κα. Καϊλή φαίνεται να υπογράμμισε στους ανακριτές πως ο Giorgi “κρατούσε κάτι για τον Παντσέρι” και “ίσως και για το σημερινό του αφεντικό, τον Cozzolino”.

Μάλιστα η Il Fatto Quotidiano τονίζει πως ο Panzeri “ζητούσε συνεχώς τη βοήθεια του Giorgi”, ο οποίος ενήργησε ως διερμηνέας του (μιλούσε μόνο ιταλικά) επειδή αισθανόταν “ηθική υποχρέωση” απέναντί του, όπως και απέναντι στον ευρωβουλευτή, Andrea Cozzolino, για τον οποίο και εργαζόταν ως βοηθός.
Επίσης, ένα άλλο στοιχείο της ανάκρισης που ήρθε στην επιφάνεια: η κα. Καϊλή φαίνεται να δήλωσε πως δεν “εμπιστευόταν” τις δραστηριότητες που ο σύντροφός της πραγματοποιούσε με τους Παντσέρι και Κοτσολίνο.

Σε αυτό το σημείο, η Il Fatto Quotidiano υπογραμμίζει πως η Ελληνίδα πολιτικός έκανε αναφορά σε πολλά ονόματα κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων. Ξεκινώντας από εκείνους που κάλεσε αμέσως μετά την επιχείρηση στο σπίτι της, δηλαδή τους Panzeri, Tarabella και Arena, στη συνέχεια επικαλέστηκε άλλους 3 Ιταλούς ευρωβουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος – Cozzolino, Moretti και Benifei – και μάλιστα κατονόμασε 5 επιπλέον βοηθούς ευρωβουλευτών. Και όλα αυτά, ενώ η κα. Καϊλή τόνισε πως το σύστημα του Παντσέρι με τους ανωτέρω ήταν αλληλοβοήθειας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “το ένα χέρι νίβει το άλλο”.

Όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε μόνο στην κορυφή του παγόβουνου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος