Qatargate, La Repubblica για Εύα Καϊλή: Παραδέχτηκε ότι γνώριζε για την κλίκα και τα χρήματα στο σπίτι της

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σε σημερινό δημοσίευμα της, η La Repubblica τονίζει πως η Εύα Καϊλή “παραδέχτηκε ότι γνώριζε για το κύκλωμα δωροδοκιών που περιστρεφόταν γύρω από τους Giorgi και Panzeri”.
“Είναι αλήθεια, ήξερα για τις δραστηριότητες του κ. Panzeri. Και ήξερα ότι υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες χρήματα στο σπίτι μου” είναι η δήλωση που μεταφέρει η Ιταλική εφημερίδα.



Μάλιστα η
La Repubblica τονίζει πως, μετά τη σύλληψη του Τζόρτζι, η Καϊλή “προσπάθησε να προειδοποιήσει τον Panzeri και δύο ευρωβουλευτές για την παρούσα έρευνα”. Κάτι το οποίο, σύμφωνα με την Ιταλική εφημερίδα, εξηγεί το “γιατί αποφασίστηκε η σύλληψή της, η οποία δεν είχε αρχικά προγραμματιστεί”. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν “η επ’ αυτοφώρω μορφή του εγκλήματος (εύρεση των χαρτονομισμάτων στο σπίτι) και η προσπάθεια αλλοίωσης των αποδεικτικών στοιχείων (φυγή του πατέρα της και η προειδοποίηση τριών ατόμων για την έρευνα) έπεισαν τους Βέλγους να συλλάβουν” την Εύα Καϊλή.

Συνεχίζει η La Repubblica. “H Καϊλή κατηγορείται επίσης ότι “παρενέβη για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Κατάρ” εφόσον συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας της Χώρας και “ακριβώς κατόπιν οδηγιών του Panzeri” ο οποίος “φέρεται να τις έδινε τις εντολές”, σύμφωνα με την εισαγγελία, “μέσω του συντρόφου της” Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Η εφημερίδα προσθέτει πως “εξ ου και η απόφαση των δικαστών να την συλλάβουν” εφόσον η συμπεριφορά της “προκάλεσε σοβαρή βλάβη στην ασφάλεια”. “Το σύστημα διαφθοράς που έστησαν οι Panzeri και Giorgi” αναφέρεται “θα αποτελούσε ζημιά για την ισορροπία της δημοκρατίας”. “

Επίσης η Ιταλική εφημερίδα τονίζει πως η Εισαγγελία “επιμένει, τουλάχιστον προς το παρόν, πως πιθανόν να είναι πεπεισμένοι ότι η Καϊλή και ο Giorgi δεν έχουν πει ακόμα όλα όσα γνωρίζουν”. Επίσης, προσθέτει η La Repubblica “επειδή είναι πεπεισμένοι ότι η Ελληνίδα βουλευτής βρίσκεται στο επίκεντρο, ίσως παρά την θέλησή της, ενός λαμπρού σχεδίου της κλίκας Panzeri”.

Η Ιταλική εφημερίδα καταλήγει πως “στην ανασυγκρότηση που έκαναν πρώτα οι βελγικές υπηρεσίες και στη συνέχεια οι ερευνητές στις Βρυξέλλες, υποστηρίζεται ότι η ομάδα “επένδυσε” στην Καϊλή με πλήρη επίγνωσή τους”.
“Προκειμένου να υποστηρίξουν τα συμφέροντα του Μαρόκου και του Κατάρ”, λέει η La Repubblica “οι Panzeri και Giorgi επηρέασαν τους διορισμούς των μελών της επιτροπής, καθώς και της αντιπροέδρου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος