Qatargate, Ιταλικός Τύπος: Παντσέρι και Μπελίνι μαζί στο Κατάρ – Κεντρικός ο ρόλος του Τζόρτζι

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι φαίνεται να μετέβη στο Κατάρ κατά τη διάρκεια του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου, συνοδευόμενος από τη λογίστριά του, Μόνικα Μπελίνι, η οποία συνελήφθη στο Μιλάνο στις 17/01. Αυτό φαίνεται να δήλωσε ο Φραντσέσκο Τζόρτζι στους Βέλγους δικαστές, όπως μεταδίδει ο Ιταλικός Τύπος.
Οι δηλώσεις, σύμφωνα με το Adnkronos, αναφέρονται στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που υπέγραψε ο Βέλγος ανακριτής Michel Claise που εκτελέστηκε στο Μιλάνο εις βάρος της λογίστριας της οικογένειας Παντσέρι.

“Στις αρχές του 2019, πιστεύω, ο Παντσέρι σκέφτηκε ότι αντί να παίρνει μετρητά, θα ήταν προτιμότερο να δημιουργηθεί μια νομική δομή στο πλαίσιο της οποίας θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε, κυρίως ο ίδιος, επειδή εγώ είχα τη δουλειά μου, και έτσι να διαχειριστούμε τη ροή των χρημάτων με νόμιμο τρόπο” δήλωσε ο Τζόρτζι σύμφωνα με την εφημερίδα Il Tempo.

Η Μπελίνι με την κόρη του Παντσέρι έπρεπε να ‘νομιμοποιήσουν’ τα χρήματα

Όπως τονίζει η εφημερίδα Open, από τα έγγραφα της έρευνας προκύπτει για την Μπελίνι “σημαντικός ρόλος στην επιστροφή των μετρητών από το Κατάρ, δημιουργώντας, μαζί με τη Σίλβια Παντσέρι, την κόρη του Αντόνιο, μια εταιρική δομή που έδωσε στη ροή των χρημάτων νομική μορφή”.
Σύμφωνα με τον Ιταλικό Τύπο, ο Τζόρτζι δήλωσε πως έτσι δημιουργήθηκε η εταιρεία συμβούλων Equality “η οποία παρείχε υπηρεσίες σε μια εταιρεία με έδρα την Αγγλία”. Ο Τζόρτζι φαίνεται να είπε χαρακτηριστικά πως “ήταν ο “Παλαιστίνιος” που πρότεινε να επικοινωνήσουμε με τον Χακάν και την εταιρεία του στην Αγγλία, το όνομα της οποίας δεν θυμάμαι”.

Κεντρικός ο ρόλος του Τζόρτζι

“Καθώς επρόκειτο για μια Αγγλική εταιρεία – συνεχίζει ο Τζόρτζι – τα έγγραφα έπρεπε να ετοιμαστούν στα Αγγλικά. Η συμμετοχή μου ήταν να φέρω σε επαφή τον Παντσέρι, τη λογίστριά του Μπελίνι, και την κόρη του Σίλβια Παντσέρι (κανείς τους δεν μιλούσε αγγλικά) με τον Χακάν, και η Σίλβια προετοίμασε τα έγγραφα ως δικηγόρος”.

Όπως τονίζει η εφημερίδα Open, ο Τζόρτζι είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στο Qatargate. Στην προκειμένη δομή, ο ρόλος του Τζόρτζι προκύπτει ως κεντρικός, με βάση τις γλωσσικές του ικανότητες. “Για να δικαιολογηθεί η χρήση μιας ιταλικής εταιρείας από μια αγγλική εταιρεία, οι υπηρεσίες πρέπει να παρέχονται στην αγγλική γλώσσα (…) Ζήτησα από γνωστούς της οικογένειάς μου που μιλούν αγγλικά να παράσχουν συγκεκριμένες υπηρεσίες, χωρίς να γνωρίζω τι συμβαίνει” καταλήγει ο Τζόρτζι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος