Qatargate, Ιταλικός Τύπος: Ο Παντσέρι δεν είναι ο εγκέφαλος της οργάνωσης

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Από χθες 19/01 ο Ιταλικός Τύπος ασχολείται εκτενέστερα με τις δηλώσεις του Δημητρακόπουλου σχετικά με τον βασανισμό της Εύας Καϊλή.

Επίσης, και όπως μεταδίδει ο ιστότοπος TgCOM24, ο δικηγόρος του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, Laurent Kennes, δήλωσε πως ο πελάτης του “δεν δωροδόκησε ποτέ για τον εαυτό του, αλλά για άλλους ανθρώπους στο Κατάρ και το Μαρόκο που του το ζήτησαν και οργάνωσαν τα πάντα. Δεν είναι ο εγκέφαλος της οργάνωσης. Το εκμεταλλεύτηκε; Φυσικά και το έκανε. Έδρασε ενεργά; Πράγματι, αλλά δεν είναι ο πρωταγωνιστής. Ο Παντσέρι αποφάσισε να μιλήσει και καθόρισε εκ των προτέρων την ποινή του. Ο νόμος προβλέπει τη συνεργασία με τη δικαιοσύνη”.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Corriere della Sera προέβη ο δικηγόρος του Βέλγου ευρωβουλευτή Marc Tarabella, Maxim Töller. Αναφερόμενος στην κατηγορία του Παντσέρι πως ο Tarabella πήρε 120-140 χιλιάδες ευρώ για να υποστηρίξει το Κατάρ, ο δικηγόρος απαντά πως “αυτό είναι απολύτως ψευδές” και πως ο Παντσέρι “το λέει αυτό για να διαπραγματευτεί μια μικρότερη ποινή”.

Ο δικηγόρος Töller τόνισε επίσης πως “στην αρχή (των ερευνών) ήταν πολύ έκπληκτος, φαινόταν σαν μια τρελή ιστορία, ανησυχούσε για τον Παντσέρι. Όταν συνειδητοποίησε ότι ήταν αλήθεια, σοκαρίστηκε, θύμωσε και απογοητεύτηκε. Ένιωθε προδομένος. Ήταν επίσης λυπημένος για τις επιπτώσεις στην οικογένειά του. Τον απέκλεισαν από το κόμμα του, από την ομάδα S&D, και τα υπέστη όλα αυτά χωρίς να έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του, χωρίς να ακουστεί. Αλλά είναι εξαιρετικά μαχητικός, θέλει να παλέψει”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος