Qatargate, Ιταλικός Τύπος: Ο Αντρέα Κοτσολίνο είχε ρόλους-κλειδιά στο ‘σύστημα Παντσέρι’

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ο Αντρέα Κοτσολίνο πυλώνας του συστήματος Παντσέρι
Η Ιταλική εφημερίδα La Repubblica αποκαλεί σήμερα τον Κοτσολίνο “κληρονόμο του Παντσέρι”, λέγοντας χαρακτηριστικά πως φαίνεται να είχε “σταθερό ρόλο στην οργάνωση, της οποίας ήταν ένας από τους πυλώνες μαζί με τους Παντσέρι και Τζιόρτζι”.

Υπενθυμίζουμε πως ο Τζιόρτζι πρώτα εργάστηκε για τον Παντσέρι και ύστερα για τον Κοτσολίνο ως βοηθός, κάτι το οποίο αποτελεί σημαντικό στοιχείο μέσα σε αυτό το τρίγωνο. Επικαλούμενη τις Βελγικές μυστικές υπηρεσίες, η Ιταλική εφημερίδα μιλά για μια “ομάδα παρεμβολής” στη μισθοδοσία του Μαρόκου, αφού ο Κοτσολίνο φαίνεται να είχε συναντηθεί τουλάχιστον μία φορά με τον επικεφαλής των Μαροκινών μυστικών υπηρεσιών (Dged) το 2019, όταν “θα γινόταν η παράδοση της σκυτάλης μεταξύ του απερχόμενου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Παντσέρι, και του Κοτσολίνο”.

Κοτσολίνο και Παντσέρι ζήτησαν να πληρώνονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως
Στα πλαίσια της έρευνας, ο Παντσέρι φαίνεται να δήλωσε πως “ο σημερινός πρόεδρος της αντιπροσωπείας του Μαγκρέμπ (δηλαδή ο Κοτσολίνο) έχει επίσης τη δυνατότητα να ζητήσει έκτακτα ψηφίσματα”, κάτι το οποίο αποκαλύπτει και τους δύο ρόλους κλειδιά για τον ευρωβουλευτή: η προεδρία της αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τις χώρες του Μαγκρέμπ και η συμπροεδρία της μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής Μαρόκου-ΕΕ.

Σύμφωνα με τα Βελγικά ερευνητικά στοιχεία που μεταδίδει η Ιταλική εφημερίδα, οι Παντσέρι και Κοτσολίνο το 2019 οι δύο “είχαν καταλήξει σε συμφωνία με τις Μαροκινές μυστικές υπηρεσίες, μέσω του πρέσβη του Μαρόκου στη Βαρσοβία, να ασκήσουν παρέμβαση υπέρ του Μαρόκου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αντάλλαγμα να πληρώνονται αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως”.


Ο Κοτσολίνο συμμετείχε στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για το λογισμικό Pegasus
Σημειωτέον η εφημερίδα, πάντα επικαλούμενη στοιχεία των Βέλγων ερευνητών, αναφέρεται και στην “συμμετοχή του Κοτσολίνο στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για το λογισμικό Pegasus” τον Ιανουάριο του 2022, η οποία ήταν “προγραμματισμένη, δεδομένης της δημόσιας συμμετοχής του Μαρόκου στον εν λόγω φάκελο”.

Όπως τονίζει η Ιταλική εφημερίδα, “το λογισμικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από το Μαρόκο για τον έλεγχο των αντιπάλων του”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος