Qatargate, Ιταλικά ΜΜΕ: Αναφορά σε Μαυριτανία και Σαουδική Αραβία από Τζιόρτζι

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

La Repubblica: Ο βουλευτής Αντρέα Κοτσολίνο ζητά να μιλήσει στον Βέλγο ανακριτή
Ενώ τα περισσότερα Ιταλικά ΜΜΕ αναφέρονται στη σημερινή ακρόαση της Εύας Καϊλή, η La Repubblica δημοσιεύει πως ο Αντρέα Κοτσολίνο, ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος για τον οποίο εργάζεται ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι ως βοηθός, δηλώνει αθώος και έτοιμος να υποβάλλει αίτημα για να μιλήσει στον Βέλγο ανακριτή Michel Claise. Όπως αναφέρει η Ιταλική εφημερίδα, εκτιμάται από τις Βελγικές Αρχές πως ο Κοτσολίνο είναι άνθρωπος-κλειδί της οργάνωσης και πως εκτελούσε ρόλο “αντικαταστάτη” του Panzeri σε σημαντικές επιτροπές για το Μαρόκο και το Κατάρ. Όμως ο Κοτσολίνο δηλώνει πως “δεν έχει καμία σχέση” με τους Panzeri και Giorgi.

Ιταλικός Τύπος: Αναφορά Τζιόρτζι σε δραστηριότητα δωροδοκίας με την  Μαυριτανία

Η La Repubblica κάνει επίσης λόγο για προετοιμασία ανάκρισης των γονέων του Giorgi, ενώ τονίζει πως ο ίδιος μίλησε και για συναντήσεις με πρεσβευτές και άλλων χωρών, όπως Μαυριτανία και Σαουδική Αραβία. Μάλιστα σύμφωνα με την Corriere della Sera προκύπτει δραστηριότητα δωροδοκίας με την Μαυριτανία, για την οποία ο Giorgi θα πληρωνόταν με ένα ποσό που η εφημερίδα ορίζει ως “προφανώς πλασματικό ενοίκιο” ύψους 1.500 ευρώ μηνιαίως συν 300 ευρώ σε έξοδα, ενώ ο Panzeri θα εισέπραττε “25.000 ευρώ μετρητά”.Το Βέλγιο ζήτησε τη δέσμευση Ιταλικών τραπεζικών λογαριασμών του Παντσέρι και της κόρης του

Η La Repubblica αναφέρει επίσης πως η Βελγική δικαιοσύνη ζήτησε τη δέσμευση δύο ιταλικών τραπεζικών λογαριασμών στο όνομα του Antonio Panzeri και της κόρης του Silvia, μέσω των οποίων λογαριασμών υποψιάζεται πως διέρρευσαν ποσά από τις φερόμενες δωροδοκίες. Για το θέμα αυτό φαίνεται να προκύπτει πρόβλημα εδαφικής δικαιοδοσίας, και έτσι αναμένεται το αίτημα να εξεταστεί από έναν δικαστή προκαταρκτικής εξέτασης. Και πάνω σε αυτό το μέτωπο αναμένουμε εξελίξεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος