Qatargate: Η επιμονή της Εύας Καϊλή στην αθωότητά της, η παρέμβαση Κομισιόν και ο καυστικός Έντι Ράμα

Array

Το πρώτο της μήνυμα μέσα από τις φυλακές του Βελγίου, έστειλε η Εύα Καϊλή σχετικά με την εμπλοκή στο σκάνδαλο Qatargate. «Ματαιοπονούν. Και κομμάτια να με κάνουν δεν πρόκειται να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει», δήλωσε, όπως μετέφερε ο δικηγόρος της.

«Διά στόματος» του δικηγόρου της, κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλου, η Εύα Καϊλή στέλνει το πρώτο μήνυμά της μέσα από τις φυλακές. Μία μέρα μετά την απόρριψη εκ νέου του αιτήματος αποφυλάκισής της, δηλώνει κατηγορηματικά αθώα.

Κομισιόν: «Οι συνθήκες κράτησης να είναι σύμφωνες με τα θεμελιώδη δικαιώματα»

Παραμένει στη φυλακή εν μέσω των καταγγελιών του δικηγόρου της, για «μεσαιωνικές» συνθήκες κράτησης και για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για τις καταγγελίες ρωτήθηκε μάλιστα εκπρόσωπος της Κομισιόν. Αφού τόνισε πως δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες, ξεκαθάρισε πως πάντα πρέπει να διασφαλίζονται τα δικαιώματα των κρατουμένων. «Είναι βεβαίως σημαντικό να διασφαλίζεται ότι οι συνθήκες κράτησης θα πρέπει να είναι σύμφωνες με τα θεμελιώδη δικαιώματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Κρίστιαν Γουίπαντ.

Έ. Ράμα: «Όταν ξέσπασε αυτή η υπόθεση διαφθοράς σκέφτηκα “όλα εδώ πληρώνονται”»

Στο σκάνδαλο Qatargate αναφέρθηκε με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο ο πρωθυπουργός της Αλβανίας. Ο Έντι Ράμα, έχοντας απέναντί του την ίδια την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, άφησε υπονοούμενα ακόμη και για υποκριτική στάση από μέρους των κρατών μελών σε σχέση με θέματα διαφθοράς. Ο Ράμα δήλωσε: «Αλλά, Ρομπέρτα συγνώμη, πρέπει να το πω. Όταν ξέσπασε αυτή η υπόθεση διαφθοράς σκέφτηκα, όλα εδώ πληρώνονται!».

Σκληρή αυτοκριτική από την Ρ. Μέτσολα

Η ίδια, μιλώντας από το Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, έκανε λόγο για λάθη και για την ανάγκη να διορθωθούν από εδώ και πέρα. «Πιστεύω ότι θα πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική, να είμαστε ειλικρινείς και ανοιχτοί. Λαμβάνονται ήδη μέτρα. Υπάρχουν κάποια κενά και πρέπει να τα καλύψουμε, τα καλύπτουμε τώρα», υπογράμμισε η Ρομπέρτα Μέτσολα.

Νέα αποκάλυψη Politico: Η Μέτσολα άργησε να δηλώσει κι ένα ταξίδι στη Βουργουνδία

Ωστόσο, νέο δημοσίευμα του Politico, θέλει την πρόεδρο του Κοινοβουλίου, μετά τα δώρα που δήλωσε με καθυστέρηση, να έχει αργήσει να δηλώσει και ένα ταξίδι της, τον περασμένο Οκτώβριο στη Βουργουνδία. Το ταξίδι περιλάμβανε παραμονή σε πεντάστερο ξενοδοχείο με το κόστος του δωματίου να φτάνει τα 350 ευρώ το βράδυ, αλλά και ένα πολυτελές δείπνο, όλα πληρωμένα από ένωση οινοπαραγωγών. Αν και δεν αντιβαίνει στους κανονισμούς του Ευρωκοινοβουλίου, δηλώθηκε μόλις πριν μερικές μέρες, με αρκετούς μήνες καθυστέρηση.

Επιμέλεια: Ζέτα Κονταξή | ΕΡΤ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος