QatarGate: Η διαδρομή του 1,5 εκατ. ευρώ που κατασχέθηκε – Τι διαπιστώθηκε από την έρευνα

Array

Το έργο των ανακριτών απασχολούν σε μεγάλο βαθμό τα χαρτονομίσματα, συνολικού ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών στο QatarGate.

Ένα μέρος αυτών τυπώθηκε στο Βέλγιο και ένα άλλο μεταφέρθηκε εκεί, γράφει η L’Echo. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της, τις οποίες η εισαγγελία δεν έχει σχολιάσει ή επιβεβαιώσει, ένα μεγάλο μέρος αυτών των χαρτονομισμάτων θεωρούνται καινούργια, που πρόσφατα εκδόθηκαν.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, Γιώργο Συριόπουλο, τα περισσότερα από τα χρήματα ελέγχθηκαν και προέκυψε ότι δεν προήλθαν από βελγικές τράπεζες αλλά έφθασαν στο Βέλγιο από την Ιταλία, τη Γαλλία ή την Γερμανία. Ένα ερώτημα είναι πώς έφθασαν στο Βέλγιο, από ποιον, ποιος είναι ο μεσάζοντας μεταξύ των συμφερόντων της χώρας που έχει επιχειρήσει τη διαφθορά των συγκεκριμένων.

Σύμφωνα με τη L’Echo τα παραπάνω στοιχεία είναι σημαντικά διότι θα μπορούσαν να επιτρέψουν μια μεγάλη πρόοδο της έρευνας. Γνωρίζοντας τον τόπο έκδοσης, θα είναι εύκολο να βρεθεί η τράπεζα από την οποία αποσύρθηκαν τα χρήματα, άρα και τον τραπεζικό λογαριασμό και την ταυτότητα του ατόμου που ανέλαβε την ανάληψη.

Παράλληλα, θα αναλυθούν τα δακτυλικά αποτυπώματα πάνω στις δεσμίδες και θα συγκριθούν με αυτά των κατηγορουμένων ή άλλων προσώπων που ερευνώνται. Όλες αυτές οι διαδικασίες βέβαια θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες.

QatarGate: Η διαδρομή του 1,5 εκατ. ευρώ που κατασχέθηκε – Τι διαπιστώθηκε από την έρευνα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος