Qatargate – Εύα Καϊλή: Στις 3/3 η απόφαση για την αποφυλάκισή της – Οι δικαστές επιμένουν ότι είναι ύποπτη φυγής

Qatargate: Στις 3 Μαρτίου θα κριθεί η έφεση που έχει ασκήσει η Εύα Καϊλή για την αποφυλάκισή της. Νωρίτερα την Τρίτη πραγματοποιήθηκε η ακρόαση της ίδιας και του Μαρκ Ταραμπέλα στο Εφετείο Βρυξελλών.

Στις 3 Μαρτίου θα κριθεί η έφεση που έχει ασκήσει η Εύα Καϊλή για την αποφυλάκισή της. Νωρίτερα την Τρίτη πραγματοποιήθηκε η ακρόαση της ίδιας και του Μαρκ Ταραμπέλα στο Εφετείο Βρυξελλών.

Φαίνεται ότι οι δικαστικές αρχές στου Βελγίου επιμένουν ότι η Εύα Καϊλή μπορεί να φύγει από τη χώρα, εάν βγει από τη φυλακή, όπως επίσης υπάρχει φόβος για αλλοίωση στοιχείων και επαφή με υπόπτους, τα επιχειρήματα δηλαδή που ακούγονται όλο αυτό το διάστημα, μεταδίδει η αναταποκρίτρια της ΕΡΤ από τις Βρυξέλλες Ειρήνη Ζαρκαδούλα, μεφέροντας το κλίμα που επικρατεί.

Ωστόσο, οι συνήγοροί της επισημαίνουν ότι δεν υφίστανται αυτά τα ενδεχόμενα και μάλιστα ο δικηγόρος της κ. Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, φέρεται να είπε στην ακρόαση ότι δεν είναι δυνατόν να φύγει διότι είναι γνωστή παντού, αμέσως θα καταλάβουν ποια είναι.

Η ίδια η Εύα Καϊλή εστίασε και πάλι στο γεγονός ότι είναι μητέρα, αλλά έκανε και αναφορά στο ρόλο που είχε στην ΕΕ. Πάντως, το γεγονός ότι ήταν ευρωβουλευτής και μέχρι πριν από λίγο διάστημα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της δίνει μεγαλύτερο βάρος από ότι είχε ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι που ήταν κοινοβουλευτικός βοηθός.

Την Παρασκευή αναμένεται η απόφαση του βελγικών αρχών για την αποφυλάκισή της.

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος