Qatargate: Έρευνες στην έδρα της ΜΚΟ ‘No Peace Without Justice’ – Ανακρίθηκε η ταμίας

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Συνεχίζονται οι έρευνες στα πλαίσια του σκανδάλου Qatargate, και αυτή τη φορά οι εξελίξεις έρχονται από τη Ρώμη. Πριν από λίγο ο Ιταλικός Τύπος μετέδωσε την είδηση πως η εισαγγελία του Μιλάνου διέταξε έρευνα στα γραφεία της ΜΚΟ “No Peace Without Justice”, ενώ έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και στο σπίτι της ταμίας της οργάνωσης, Αντονέλα Κάσου, επίσης στη Ρώμη. Η ταμίας μάλιστα φαίνεται να ανακρίθηκε με την παρουσία δικηγόρου.

Σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ, οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από την Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος (Guardia di Finanza) βάσει ευρωπαϊκής εντολής έρευνας της δικαστικής αρχής των Βρυξελλών.

Η ΜΚΟ φέρει ως Γενικό Γραμματέα τον Νικολό Φιγκά-Ταλαμάνκα, ανάμεσα στους πρώτους συλληφθέντες της υπόθεσης και που αφέθηκε ελεύθερος πριν από λίγες μόλις μέρες. Σύμφωνα με την La Repubblica, οι Ιταλικές Αρχές απέκτησαν “λογιστικά έγγραφα σχετικά με τη ΜΚΟ, η οποία θεωρείται από την εισαγγελία των Βρυξελλών ως ένα από τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για τη διακίνηση και την επίσημη αιτιολόγηση των χρημάτων που έφταναν από το Κατάρ και το Μαρόκο”.

Η ίδια Ιταλική εφημερίδα τονίζει επίσης πως, μαζί με τις Ιταλικές Αρχές, μετέβη στη Ρώμη από τις Βρυξέλλες και ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Ραφαέλ Μαλαγνίνι, και υπενθυμίζει πως η ΜΚΟ δεν τελεί υπό έρευνα, τονίζοντας μάλιστα πως “η εντολή έρευνας φέρει ημερομηνία 11 Δεκεμβρίου 2022”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος