Qatargate: Χαρτοφύλακες και τρόλεϊ για τη μεταφορά χρημάτων – Ντοκουμέντο από το χρονικό των «συναλλαγών»

Array

Χαρτοφύλακες και τρόλεϊ για τη μεταφορά χρημάτων. Αυτό αποκαλύπτει η La Repubblica, επικαλούμενη τη Βελγική έρευνα για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate.

Ανταπόκριση – Ιταλία: Κρίστιαν Μαυρής

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, στις 10 Οκτωβρίου το απόγευμα, δηλαδή μόλις πέντε εβδομάδες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο πολυτελές ξενοδοχείο των Βρυξελλών, Steigenberger Wiltcher’s, έφτασαν τρεις μαύρες Mercedes της διπλωματικής αντιπροσωπείας του Κατάρ, με επικεφαλής τον υπουργό Εργασίας της Χώρας, Al Marri.

Οι εικόνες είναι από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου.

Εκείνη τη μέρα, ο Καταριανός υπουργός Εργασίας “μετέβη στη σουίτα του” και “λίγο αργότερα καταφθάνουν Panzeri και Giorgi”.

Ο πρώτος, με έναν χαρτοφύλακα στο χέρι, που οι ερευνητές σχολιάζουν ως προφανώς άδειο, ενώ ο Τζιόρτζι εμφανίζεται με την εικοσάμηνη κόρη του, την οποία έσπρωχνε στο καροτσάκι. Η εφημερίδα περιγράφει επίσης πως, κατά μήκος του διαδρόμου που οδηγεί στη σουίτα του Al Marri, ένας άλλος άντρας της αντιπροσωπείας φαίνεται να ακολουθεί τον Panzeri “σπρώχνοντας ένα άλλο τρόλει”.

Η εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά πως, μετά από μισή ώρα, ο Giorgi φεύγει από το δωμάτιο, και στο λόμπι η 20μηνη κόρη του “δείχνει ένα πρόσωπο που φαίνεται να γνωρίζει καλά” και μάλιστα ο Τζιόρτζι “την αφήνει με αυτό το άτομο και αμέσως επιστρέφει στον τέταρτο όροφο”.

Μια ώρα αργότερα, η συνάντηση τελειώνει και “ο Panzeri φεύγει από το ξενοδοχείο κρατώντας τον ίδιο χαρτοφύλακα που είχε στην είσοδο”. Η λεπτομέρεια, σύμφωνα με την Ιταλική εφημερίδα, βρίσκεται στο γεγονός πως η Βελγική Εισαγγελία σχολιάζει πως ο χαρτοφύλακας, κατά την έξοδο, “φαίνεται πιο γεμάτος”.

Από το τρόλεϊ στον χαρτοφύλακα, λοιπόν. Και όπως γράφει η La Repubblica, επικαλούμενη επανειλημμένα σχόλια των Βέλγων εισαγγελέων, “στόχος της κλίκας ήταν το “argent” “ – τα χρήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος