QatarGate: Αποκαλύψεις Παντσέρι για Καϊλή, Τζόρτζι και Κοτσολίνο – Πώς μοιράζονταν τα λεφτά

Αποσπάσματα από τις καταθέσεις του Αντόνιο Παντσέρι. μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταμέλειας και συνεργασίας με τις βελγικές αρχές, δημοσιεύει ο ελληνικός και ξένος Τύπος

Νέες αποκαλύψεις φέρνει στη δημοσιότητα ο βελγικός, ιταλικός και ελληνικός τύπος σε σχέση με τις νέες κατηγορίες του μετανοημένου» Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι. Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ φαίνεται να έχουν περάσει από τα χέρια Παντσέρι-Τζόρτζι μεταξύ 2018-2022, ενώ υπάρχουν αναφορές στην Εύα Καιλή αλλά και σε νέο πρόσωπο, μία Ιταλίδα ευρωβουλευτή του Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Η εφημερίδα Le Soir, η Ρεπούμπλικα αλλά και η Καθημερινή έχουν αποσπάσματα από τις καταθέσεις του Αντόνιο Παντσέρι. μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταμέλειας και συνεργασίας με τις βελγικές αρχές, αλλά και κομμάτια από τις συνομιλίες των τηλεφωνικών επικοινωνιών της Εύας Καϊλή, μέσα από τις φυλακές» ανέφερε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα για το σκάνδαλο του QatarGate 2,6 εκατομμύρια ευρώ φαίνεται να πέρασαν από τα χέρια του Αντόνιο Παντσέρι και του Φραντσέσκο Τζόρτζι το διάστημα 2018 2022, κυρίως σε μετρητά και προέρχονταν από το Κατάρ, από το Μαρόκο και από την Μαυριτανία.

Μέρος των ποσών ήταν επίσης και σε δώρα. Το μεγαλύτερο ποσό σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ήταν από το Κατάρ. Από το Μαρόκο φαίνεται ότι ήταν τουλάχιστον 180.000 το ποσό που έλαβε ο σύντροφος της Εύας Καϊλή. Φραντσέσκο Τζόρτζι ενώ από την Μαυριτανία το ποσό έφτανε τις 200.000. Από την άλλη πλευρά, ο Παντσέρι εκ νέου χτυπά τον Καράμπελα, τον Βέλγο ευρωβουλευτή επί δέκα χρόνια φίλο του. Αναφέρεται στα χρήματα που είχε πάρει, παρά το γεγονός ότι ο Καράμπελα μέσω του συνηγόρου του εξακολουθεί να αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Υπάρχει αναφορά στην Εύα Καϊλή και στις συζητήσεις που γίνονταν το 2019 για τη χρηματοδότηση υποψήφιων για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσώπων και όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα ότι ήταν ο Φραντσέσκο Τζόρτζι ο οποίος αναφέρθηκε και πρότεινε την Εύα Καϊλή.

Αναφορά στα δημοσιεύματα γίνεται και στον Κοτσολίνο, ο οποίος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι του στην Ιταλία, ενώ από την άλλη πλευρά βλέπουμε την εμφάνιση ενός νέου προσώπου της 40χρονης ευρωβουλευτή από το Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές στις συνομιλίες που είχε η Εύα Καϊλή στη φυλακή. Η βελγική εφημερίδα Le Soir αναφέρει ότι επικοινώνησε με ένα συγγενικό της πρόσωπο στο οποίο ζήτησε να βρει μια τηλεφωνική συσκευή σε ένα από τα σπίτια της, όπως επίσης και ένα USB.

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος