Πυρκαγιές στην Ιταλία: Συνεχίζει να καίγεται ο Νότος

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Συνεχίζονται οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Ιταλία, οι οποίες πλήττουν κυρίως τις δασώδεις περιφέρειες του Νότου.    

Σικελία 

Ζητήθηκε να κηρυχθεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για όλη την περιφέρεια. Υπό έλεγχο είναι οι φωτιές που ξέσπασαν αργά το βράδυ έξω από την Caltabellotta (Agrigento), ενώ πάλι χθες εκκενώθηκε πρώην μοναστήρι (το οποίο τώρα λειτουργεί ως κέντρο υγείας) στην περιοχή Petralia Sottana στην περιοχή του Εθνικού Δρυμού των Madonie, στην επαρχία του Palermo. Ο δρυμός καίγεται φαινομενικά ανεξέλεγκτα, η περιοχή είναι δύσβατη.  

Καλαβρία 

Όπως και η Σικελία, επίσης και η Καλαβρία ζήτησε την κήρυξη της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης. Παραμένει στις φλόγες το πευκοδάσος του Siano, ένας από τους πράσινους πνεύμονες του Catanzaro, προκαλώντας σημαντικές ζημιές. Η βόρεια περιοχή και το κέντρο της πόλης είναι επίσης τυλιγμένα με πυκνό καπνό. Σημαντικές πυρκαγιές και στο Tiriolo, στην περιοχή του χωριού Pratora, στο Simeri Crichi και στους λόφους του Zagarise στο Presila Catanzarese. Σήμερα αναμένεται σύσκεψη των αρχών παρουσία του Στρατού.

Σαρδηνία 

Χθες καταγράφηκαν 44 πυρκαγιές στην περιφέρεια, με μερικές ακόμη σε εξέλιξη μέχρι το βράδυ, και εστάλησαν ελικόπτερα και αρκετά Canadair. Από αέρος και με ομάδες εδάφους επιχειρήθηκαν οι κατασβέσεις, ειδικά στις περιοχές του Nuorο, στο Borore, Villagrande Strisaili στην Ogliastra, στην Arzana και στο Dualchi, όπου η φωτιά απειλούσε τα περίχωρα του χωριού. Στα νότια του νησιού, στην Escolca και στην περιοχή Oristano, στο Morgongiori, εξακολουθούν να καταβάλλονται προσπάθειες για την κατάσβεση. Οι πυροσβέστες εργάζονται επίσης στο Mandas, στις περιοχές Sa Ceraxia και Sizzilleddu, όπου οι φλόγες απείλησαν ζώα.

Όσον αφορά την κατάσταση στην περιοχή μεταξύ των Morgongiori και Masullas, στο Monte Arci, παραμένει επικίνδυνη αλλά υπό έλεγχο. Χθες ο Νομάρχης του Οριστάνο, Fabrizio Stelo, συνέλεξε τις πληροφορίες και ζήτησε τη μέγιστη χρήση των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Nuova Sardegna, προς το παρόν το μέτωπο της πυρκαγιάς παραμένει περιορισμένο στην κοιλάδα όπου δημιουργήθηκε και δεν επηρεάζει κανένα κατοικημένο κέντρο. Η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συνεχίζεται από το πρωί με αεροσκάφη, εφόσον η περιοχή είναι δύσβατη για τις επίγιες ομάδες. 

Καμπανία

Στο Όρος Tifata της Caserta διεξάγονται από την Τρίτη 10 Αυγούστου δύο μεγάλες πυρκαγιές που  έχουν καταστρέψει το βουνό, κοντά στην περιοχή του San Leucio. Δεκάδες εκτάρια βλάστησης έχουν καεί. Η φωτιά αρχικά είχε περιοριστεί από τους πυροσβέστες, αλλά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και του ανέμου επεκτάθηκε γρήγορα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος