Τέθηκε υπό έλεγχο η Πυρκαγιά στο κτήριο του Κοινοβουλίου στη Νότια Αφρική

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής 2/1/2022 στην έδρα του Κοινοβουλίου της Νότιας Αφρικής στο Κέιπ Τάουν, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP που βρίσκονται στο σημείο.

“Η στέγη πήρε φωτιά και το κτήριο της Εθνοσυνέλευσης βρίσκεται επίσης στις φλόγες”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης της πόλης, που ζήτησαν ενισχύσεις στο πεδίο.

“Η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο και έχουν σημειωθεί ρήγματα στους τοίχους του κτηρίου”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η πυρκαγιά, που επεκτείνεται στους ορόφους του κτηρίου, ξέσπασε γύρω στις 05:30 ώρα Ελλάδας. Το πρωί φλόγες και μια πυκνή στήλη καπνού υψώνονταν πάνω από το κτήριο.

Τον Απρίλιο, πυρκαγιά που ξέσπασε στο όρος Table Mountain, που δεσπόζει της παραλιακής πόλης, είχε εξαπλωθεί καταστρέφοντας θησαυρούς της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου του Κέιπ Τάουν.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές αν βρίσκονταν άνθρωποι στο κτήριο.

Η πυρκαγιά είναι στον τρίτο όροφο του κτηρίου και σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες φαίνεται ότι ξεκίνησε σε χώρο γραφείων και επεκτάθηκε σε γυμναστήριο, δήλωσε ο Ζαν-Πιερ Σμιθ, μέλος της δημαρχιακής επιτροπής του Κέιπ Τάουν, αρμόδιος για την ασφάλεια.

Η περιοχή της οροφής έχει παραδοθεί στις φλόγες και το κτήριο της Εθνοσυνέλευσης έχει επίσης πιάσει φωτιά, είπε ο Σμιθ.

Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να βρίσκονται στο σημείο. Ο Σμιθ είπε πως σε αυτές περιλαμβάνονται έξι πυροσβεστικά οχήματα και περίπου 36 πυροσβέστες.

Οι αρχές δήλωσαν πως έπειτα από αρκετές ώρες οι πυροσβέστες έθεσαν την κατάσταση υπό έλεγχο.

Αρκετές ώρες αφότου ξέσπασε η πυρκαγιά στη νομοθετική πρωτεύουσα Κέιπ Τάουν, πυκνός καπνός εξακολουθούσε να βγαίνει από ένα από τα πολλά κτήρια του συμπλέγματος του Κοινοβουλίου.

Η υπουργός Δημόσιων Εργών και Υποδομών Πατρίσια ντε Λιλ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο. Είπε πως αυτή την ώρα υπάρχουν εστίες φωτιάς στην αίθουσα της Εθνοσυνέλευσης, όμως έχει περιοριστεί σε άλλα τμήματα του κτηρίου.

Η ντε Λιλ, που έχει διατελέσει δήμαρχος του Κέιπ Τάουν, είπε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς από τη φωτιά.

Είναι άγνωστο προς το παρόν τι προκάλεσε την πυρκαγιά.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος