Πυρκαγιά σε σταθμό αποθήκευσης καυσίμων στην Ινδονησία – 16 νεκροί

Πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων στην Ινδονησία, κόστιζε τη ζωή σε 16 ανθρώπους, ενώ η φωτιά επεκτάθηκε και σε γειτονικά κτήρια

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από φωτιά που ξέσπασε σε σταθμό αποθήκευσης καυσίμων που λειτουργεί από την κρατική εταιρεία ενέργειας της Ινδονησίας Pertamina στην πρωτεύουσα Τζακάρτα, σύμφωνα με απολογισμό των πυροσβεστικών αρχών, που έλαβε γνώση το Reuters.

Δύο από τα 16 θύματα ήταν παιδιά, ενώ 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, σύμφωνα με τον Ραχμάτ Κριστάντο, στέλεχος της πυροσβεστικής.

Σε πλάνα που κοινοποιήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία το Reuters δεν μπόρεσε να εξακριβώσει αμέσως, ακούστηκαν εκρήξεις καθώς οι κάτοικοι πανικοβλήθηκαν και προσπάθησαν να τραπούν σε φυγή.

Πλάνα από τηλεοπτικούς σταθμούς δείχνουν ανθρώπους σε κοντινές περιοχές να φεύγουν από τα σπίτια τους, να κουβαλούν τα υπάρχοντά τους και η φωτιά να καίει κάποια από τα σπίτια στην πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Το τηλεφωνικό κέντρο του κεντρικού πυροσβεστικού σταθμού στη Τζακάρτα είπε ότι έστειλε 51 μονάδες στην περιοχή Πλουμπάνγκ στη Βόρεια Τζακάρτα, προσθέτοντας ότι η φωτιά ήταν τεράστια.

Ο Σατριάντι Γκουναουάν, αξιωματούχος του πυροσβεστικού σταθμού στη Βόρεια Τζακάρτα, τόνισε στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Kompas TV ότι η φωτιά άρχισε να επεκτείνεται στα γύρω σπίτια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η φωτιά ξεκίνησε μετά τις 20:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας).

Η Pertamina ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι αιτίες υπό τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά τελούν υπό διερεύνηση.

Η εταιρεία ανέφερε ότι η προμήθεια καυσίμων για την περιοχή της Τζακάρτα παραμένει ασφαλής καθώς σχεδιάζει να εκτρέψει την παροχή από άλλους τερματικούς σταθμούς.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος