Πύραυλος της ΝASA εκτοξεύτηκε από την Αυστραλία

Η πρώτη εκτόξευση της NASA από βάση εκτός της αμερικανικής επικράτειας έγινε από το Διαστημικό Κέντρο του Άρνεμ στη βόρεια Αυστραλία, στα εδάφη της φυλής Gumatj.

«Ιστορική» χαρακτήρισε τη στιγμή η κυβέρνηση της Αυστραλίας, επισημαίνοντας ότι η «γειτνίασή με τον Ισημερινό που βρίσκεται 12 μοίρες νότια δίνει αστροδυναμικό και φυσικό πλεονέκτημα για διαστημικούς ορίζοντες».

Πύραυλος της ΝASA εκτοξεύτηκε από την Αυστραλία

Ο πύραυλος, απογειώθηκε  και εκτινάχθηκε περίπου 350 χιλιόμετρα (218 μίλια) στον νυχτερινό ουρανό όπου έμεινει ορατός μόνο για δέκα δευτερόλεπτα πριν εξαφανιστεί. Μταφέρει τεχνολογία που παρομοιάζεται με τηλεσκόπιο “μίνι Χαμπλ” και θα επικεντρωθεί στις ακτίνες Χ που προέρχονται από τα συστήματα Άλφα Κενταύρου.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να ξεκινήσουμε σημαντικές επιστημονικές αποστολές από το νότιο ημισφαίριο και να δούμε στόχους που δεν μπορούμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Nicky Fox, διευθυντής του τμήματος Ηλιοφυσικής της NASA.

Tα μέλη της φυλής Gumatj έλαβαν παράλληλα διαβεβαίωσεις ότι η γη τους  θα καθαριστεί «σπιθαμή προς σπιθαμή, από τυχόν συντρίμμια και  άλλα σκουπίδια».

Πύραυλος της ΝASA εκτοξεύτηκε από την Αυστραλία

Είναι ο πρώτος πύραυλος που εκτοξεύεται από την Αυστραλία από το 1995 και η εκτόξευση χαρακτηρίζεται ως η έναρξη μιας «νέας εποχής» για τη διαστημική βιομηχανία της χώρας από τον πρωθυπουργό Anthony Albanese.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος