Ο περιφερειάρχης της Σούμι της Ουκρανίας επιβεβαίωσε πως βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση στρατιωτικών στην ομώνυμη πόλη όταν έγινε το πολύνεκρο ρωσικό πυραυλικό πλήγμα την Κυριακή, τονίζοντας πως δεν συγκλήθηκε με δική του πρωτοβουλία.
Ο περιφερειάρχης Βολοντίμιρ Άρτιουχ δήλωσε στον ιστότοπο του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου Suspilne χθες πως είχε προσκληθεί στη συγκέντρωση.
Ο αξιωματούχος δεν αποκάλυψε από ποιον είχε συγκληθεί η συνάντηση αυτό, περιοριζόμενος να πει «αυτό είναι άλλο ζήτημα».
Οι αρχές έκαναν λόγο για35 νεκρούς και 120 τραυματίες στο πυραυλικό πλήγμα στη Σούμι, ανάμεσά τους παιδιά.
Υπήρξαν επικρίσεις από τοπικό αιρετό και στη Βουλή της Ουκρανίας για τη συγκέντρωση στρατιωτικών σε συνεδριακό χώρο στο κέντρο της Σούμι, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, καθώς δυνητικά έθετε σε κίνδυνο αμάχους.
Η Μόσχα ανέφερε από την πλευρά της πως το πυραυλικό πλήγμα στοχοποίησε συγκέντρωση ουκρανών αξιωματικών.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι έγινε διπλό πλήγμα με βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M, όπως είχαν ανακοινώσει οι ουκρανικές αρχές.
Το πλήγμα πυροδότησε κατακραυγή κι αγανακτισμένες αντιδράσεις από πλευράς ηγετών κρατών της Δύσης και του ΟΗΕ.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος