Πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας κοντά στο Κίεβο και στο Χάρκοβο – Τέσσερις νεκροί από τον βομβαρδισμό

Τέσσερις νεκροί από τον βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις κλινικής στο Χάρκοβο, σύμφωνα με την ουκρανική αστυνομία, ενώ την ίδια ώρα η Ρωσία ανακοίνωσε  ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν χθες, Πέμπτη, την μεγαλύτερη αποθήκη καυσίμων του ουκρανικού στρατού κοντά στο Κίεβο με πυραύλους κρουζ.

Το βράδυ της Πέμπτης “πύραυλοι Kalibr υψηλής ακρίβειας είχαν στόχο βάση (αποθήκευσης) καυσίμου κοντά στο χωριό Καλίνοβκα, κοντά στο Κίεβο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

“Η μεγαλύτερη αποθήκη καυσίμου που εξακολουθούσε να έχει ο ουκρανικός στρατός, η οποία εξυπηρετούσε στον εφοδιασμό των μονάδων στο κεντρικό τμήμα της χώρας, καταστράφηκε”, πρόσθεσε.

Ο Κονασένκοφ δήλωσε εξάλλου ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει από χθες ουκρανικό στρατιωτικό εξοπλισμό, ανάμεσα στον οποίο τρία συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και τέσσερα drone.

Οι πληροφορίες αυτές δεν κατέστη δυνατό να επαληθευτούν από ανεξάρτητες πηγές.

Παράλληλα το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ουκρανία έχει ανακαταλάβει πόλεις και αμυντικές θέσεις έως και 35 χιλιόμετρα ανατολικά του Κιέβου, βοηθούμενη από την αδυναμία των υπερεκτεταμένων γραμμών ανεφοδιασμού των ρωσικών δυνάμεων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος