Πυρά κατά της οικογένειάς του εξαπέλυσε ο πρίγκιπας Χάρι σε συνέντευξή του στο Βρετανικό κανάλι ITV

Πυρά κατά της οικογένειάς του εξαπέλυσε ο πρίγκιπας Χάρι σε συνέντευξή του στο Βρετανικό κανάλι ITV και στον δημοσιογράφο Τομ Μπράντμπι, δηλώντας ότι μέλη της βασιλικής οικογένειας «μπήκαν στο κρεβάτι με τον διάβολο» για να κερδίσουν ευνοϊκή κάλυψη από τα ταμπλόιντ. 

Όπως δήλωσε δεν είχε «καμία πρόθεση να βλάψει» ή να «πληγώσει» τον πατέρα του Κάρολο και τον αδελφό του Γουίλιαμ με τα απομνημονεύματά του Spare, τα οποία περιλαμβάνουν μια σειρά εκρηκτικών ισχυρισμών για τους βασιλικούς. Ανέφερε ότι θέλει να συμφιλιωθεί με τη βασιλική οικογένεια, αλλά «Δεν έχουν δείξει καμία απολύτως προθυμία να συμφιλιωθούν».

Υπερασπίστηκε την απόφασή του να δημοσιεύσει απομνημονεύματα που αποκαλύπτει τις ρήξεις στο εσωτερικό της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, λέγοντας ότι είναι μια προσπάθεια για να «αποκτήσω την ιστορία μου» μετά από 38 χρόνια «περιστροφής και διαστρέβλωσης» από άλλους.

Στη συνέντευξη, που μεταδόθηκε χθες, ο Χάρι κατηγόρησε μέλη της βασιλικής οικογένειας ότι «μπήκαν στο κρεβάτι με τον διάβολο» για να κερδίσουν ευνοϊκή κάλυψη από τα ταμπλόιντ. Ισχυρίστηκε ότι η μητριά του Καμίλα, διέρρευσε ιδιωτικές συνομιλίες στα μέσα ενημέρωσης και είπε ότι η οικογένειά του ήταν «συνένοχη» στον «πόνο και τη δυστυχία» της συζύγου του Μέγκαν.

«Μετά από πολλά χρόνια ψεμάτων που λέγονται για μένα, έρχεται ένα σημείο όπου, επιστρέφοντας στη σχέση μεταξύ ορισμένων μελών της οικογένειας και του ταμπλόιντ Τύπου, αυτά τα συγκεκριμένα μέλη αποφάσισαν να μπουν στο
κρεβάτι με τον διάβολο … για να αποκαταστήσουν την εικόνα τους», δήλωσε.
«Η στιγμή που αυτή η αποκατάσταση έρχεται εις βάρος άλλων, εμού, άλλων μελών της οικογένειάς μου, τότε εκεί θα τραβήξω γραμμή».

Επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι υπήρχε «ανησυχία» στη βασιλική οικογένεια για το χρώμα του δέρματος του αγέννητου παιδιού του, αφού παντρεύτηκε την Αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ, και δήλωσε ότι η βρετανική μοναρχία θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη στάση της απέναντι στη φυλή.

Ο Χάρι και η Μέγκαν είχαν αναφερθεί για πρώτη φορά στο περιστατικό κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στην Όπρα Γουίνφρεϊ το 2021. Δεν έχουν προσδιορίσει το μέλος της οικογένειας που εξέφρασε την ανησυχία του.

Ο Χάρι δήλωσε ότι το επεισόδιο ήταν ένα παράδειγμα ασυνείδητης προκατάληψης και όχι ρατσισμού, προσθέτοντας ότι η βασιλική οικογένεια πρέπει να «μάθει και να αναπτυχθεί» προκειμένου να γίνει «μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος». «Διαφορετικά, η ασυνείδητη προκατάληψη περνά στη συνέχεια στην κατηγορία του ρατσισμού».δήλωσε ο Χάρι.

Το «Spare» διερευνά τη θλίψη του Χάρι για τον θάνατο της μητέρας του το 1997 και τη μακροχρόνια υποβόσκουσα δυσαρέσκειά του για τον ρόλο του βασιλικού «εφεδρικού», που επισκιάζεται από τον «διάδοχο» – τον μεγαλύτερο αδελφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ. Αφηγείται διαφωνίες και έναν σωματικό καβγά με τον Γουίλιαμ, και περιγράφει τη χρήση κοκαΐνης και κάνναβης.

Ο Χάρι δήλωσε στο ITV ότι έκλαψε μόνο μία φορά μετά τον θάνατο της μητέρας του – κατά την κηδεία της. Είπε ότι αισθάνεται ενοχές επειδή δεν έδειξε συγκίνηση όταν ο ίδιος και ο Ουίλιαμ χαιρέτησαν πλήθος πενθούντων έξω από το παλάτι του Κένσινγκτον, το σπίτι της Νταϊάνα στο Λονδίνο.

«Υπήρχαν 50.000 ανθοδέσμες για τη μητέρα μας και εκεί σφίγγαμε τα χέρια του κόσμου, χαμογελώντας», δήλωσε ο Χάρι στον δημοσιογράφο του ITV Τομ Μπράντμπι. «Έχω δει τα βίντεο, σωστά, τα έχω ξαναδεί όλα. Και τα χέρια που σφίγγαμε, δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε γιατί ήταν βρεγμένα, αλλά ήταν από τα δάκρυα που σκούπιζαν. Όλοι νόμιζαν και ένιωθαν σαν να γνώριζαν τη μαμά μας, και οι δύο πιο κοντινοί της άνθρωποι, οι δύο πιο αγαπημένοι της άνθρωποι, δεν ήταν σε θέση να δείξουν κανένα συναίσθημα εκείνη τη στιγμή».

Στα απομνημονεύματα που έγραψε ο Χάρι, 38 ετών, περιγράφει την πικρή διάσπαση του ζευγαριού από τη βασιλική οικογένεια στις αρχές του 2020, αφού απορρίφθηκε το αίτημά τους για βασιλικό ρόλο μερικής απασχόλησης.

Ο Χάρι αντιπαραβάλλει την απόσυρση της χρηματοδοτούμενης από τους φορολογούμενους ασφάλειας του ζεύγους με την περίπτωση του θείου του, πρίγκιπα Άντριου.

Η συνέντευξη στο ITV είναι μία από τις πολλές που έδωσε ο Χάρι και πρόκειται να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στη βασιλική οικογένεια. Θα εμφανιστεί επίσης στις εκπομπές «60 Minutes», «Good Morning America» και «The Late Show with Stephen Colbert».

Οι βασιλικοί αξιωματούχοι δεν έχουν σχολιάσει κανέναν από τους ισχυρισμούς, αν και οι σύμμαχοί του έχουν αντιδράσει στους ισχυρισμούς, σε μεγάλο βαθμό ανώνυμα.

-Πηγές: AP – REUTERS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος