Πυκνό το πρόγραμμα Τσαβούσογλου το επόμενο διάστημα – Θα φιλοξενήσει εννέα ΥΠΕΞ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα φιλοξενήσει τους ομολόγους του από εννέα χώρες τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία στις 6 Ιουνίου μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Τριμερής συνάντηση μεταξύ του Τσαβούσογλου, του ομολόγου του από το Αζερμπαϊτζάν Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ και του Ρασίντ Μερεντόφ από το Τουρκμενιστάν θα πραγματοποιηθεί επίσης τη Δευτέρα.

Την Τρίτη θα επισκεφθεί την Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Bujar Osmani, ενώ ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Wopke Hoekstra θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία την Τετάρτη στο πλαίσιο της Τουρκο-ολλανδικής Διάσκεψης του Wittenburg.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα φτάσει επίσης την Τετάρτη στην Άγκυρα με στρατιωτική αντιπροσωπεία για να συζητήσει το θέμα ενός ασφαλούς διαδρόμου που θα δημιουργηθεί για τα δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα. Ο Λαβρόφ και η αντιπροσωπεία του αναμένεται να συναντηθούν με αξιωματούχους του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του στρατού.

Μετά την επίσκεψη Λαβρόφ, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 9 Ιουνίου. Θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη της Μπέρμποκ στη χώρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Ο Τσαβούσογλου θα φιλοξενήσει επίσης την υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας Anniken Huitfeldt και τον Ιρλανδό υπουργό Εξωτερικών και Άμυνας Simon Coveney στις 15 Ιουνίου.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος