Πτώχευση του Δήμου Μπέρμιγχαμ, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ηνωμένου Βασιλείου

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Eυδοξία Λυμπέρη

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Μπέρμιγχαμ κατέθεσε αίτηση πτώχευσης. Το συμβούλιο, επλήγη μεταξύ άλλων από το κόστος της ισοτίμησης των μισθών που ανέβηκε στο 1 δισ. λίρες ενώ είχε ήδη ανακοινώσει πάγωμα των μη βασικών δαπανών. 

Απέδωσαν την οικονομική κρίση του συμβουλίου σε «μακροχρόνια ζητήματα», συμπεριλαμβανομένων αξιώσεων ισότητας αμοιβών, καθώς και επιπλοκών από την εφαρμογή ενός νέου συστήματος πληροφορικής.

Το συμβούλιο κατέφυγε στην ανακοίνωση του άρθρου 114 – που βασικά σημαίνει παραδοχή ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την «καταστροφική οικονομική κρίση χωρίς βοήθεια».

Η έκδοση του Άρθρου 114 ισοδυναμεί με πλήρη παράδοση, σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι δεν μπορούν να δουν μια διέξοδο από το χάος χωρίς υποστήριξη και παρέμβαση, συνήθως αφορά έκκληση προς την κυβέρνηση για βοήθεια.

«Η σημερινή ανακοίνωση για έκδοση του άρθρου 114 είναι ένα απαραίτητο βήμα, καθώς επιδιώκουμε να επαναφέρουμε την πόλη μας σε μία υγιή οικονομική βάση, ώστε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη πόλη για τους κατοίκους μας.

Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, θα δώσουμε προτεραιότητα στις βασικές υπηρεσίες στις οποίες βασίζονται οι κάτοικοι μας, σύμφωνα με τις αξίες μας για υποστήριξη των πιο ευάλωτων», γράφει η ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου του Μπέρμιγχαμ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος