Πτήση FlyDubai: Ο συγκυβερνήτης στο επίκεντρο του θρίλερ – Τι φέρεται να συνέβη στο πιλοτήριο

Θρίλερ εκτυλίχθηκε σε πτήση της FlyDubai από το Ντουμπάι με προορισμό το Τελ Αβίβ, με περίπου 180 επιβάτες να βιώνουν στιγμές τρόμου, πριν το αεροσκάφος πραγματοποιήσει έκτακτη προσγείωση στο Ταμπούκ της Σαουδικής Αραβίας.

Τα πρώτα μηνύματα που μεταδόθηκαν έκαναν λόγο για πιθανή αεροπειρατεία, σενάριο που στη συνέχεια διαψεύστηκε. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και με μαρτυρίες επιβατών, στο επίκεντρο του περιστατικού βρίσκεται μια βίαιη συμπλοκή μεταξύ των δύο πιλότων μέσα στο πιλοτήριο, ενώ ο συγκυβερνήτης φέρεται να διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο.

Το αεροσκάφος εξέπεμψε σήματα κινδύνου ενώ βρισκόταν πάνω από τη Σαουδική Αραβία, λίγο μετά την απογείωσή του από το Ντουμπάι. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε έντονη ανησυχία, καθώς αρχικά εκτιμήθηκε ότι ενδεχομένως επρόκειτο για αεροπειρατεία. Ισραηλινά μαχητικά φέρεται να απογειώθηκαν προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο απειλής.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσε, σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, η απότομη μεταβολή του ύψους πτήσης. Μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, το αεροσκάφος φέρεται να κατέβηκε από τα 34.000 στα 17.000 πόδια, με τους επιβάτες να πιστεύουν αρχικά ότι επίκειται συντριβή.

Μέσα στην καμπίνα επικράτησαν σκηνές πανικού, με επιβάτες να φωνάζουν και να εκφράζουν φόβους για την τύχη του αεροσκάφους. Παράλληλα, σε εικόνες που μεταδόθηκαν εμφανίζονται επιβάτες με αίματα στα ρούχα τους, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διευκρινιστεί ο ακριβής ρόλος τους στο περιστατικό ή ο τρόπος με τον οποίο τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με ισραηλινό αξιωματούχο και επιβάτες που μίλησαν σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ακούγονταν φωνές από το πιλοτήριο, ενώ ένας από τους δύο πιλότους φέρεται να επιχείρησε να θέσει το αεροσκάφος σε πορεία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε συντριβή. Οι ίδιες μαρτυρίες αποδίδουν την ενέργεια αυτή πιθανότατα στον συγκυβερνήτη.

Ο άλλος πιλότος φέρεται να παρενέβη, ενώ, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στην προσπάθεια να αποτραπεί η εξέλιξη του περιστατικού συνέδραμαν και επιβάτες που ήταν πιλότοι και επέβαιναν στο αεροσκάφος με πολιτική περιβολή. Ισραηλινός αξιωματούχος χαρακτήρισε την παρέμβαση καθοριστική για την αποτροπή μιας μεγαλύτερης καταστροφής.

Ένας από τους δύο πιλότους φέρεται να τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

Τελικά, το αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Ταμπούκ της Σαουδικής Αραβίας, όπου όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Η FlyDubai, σε σύντομη ανακοίνωσή της, περιορίστηκε να αναφέρει ότι σημειώθηκε «περιστατικό» κατά τη διάρκεια της πτήσης και ότι όλοι οι επιβάτες προσγειώθηκαν με ασφάλεια στη Σαουδική Αραβία. Η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες του περιστατικού.

Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση και αναμένονται οι ανακοινώσεις των αρμόδιων αρχών, οι οποίες θα μπορούσαν να ρίξουν περισσότερο φως στο τι ακριβώς συνέβη μέσα στο πιλοτήριο και στον ρόλο που φέρεται να είχε ο συγκυβερνήτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος