Προβάδισμα για το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν σε έξι από τις 13 περιφέρειες της χώρας δίνουν τα πρώτα exit polls για τον πρώτο γύρο των γαλλικών περιφερειακών εκλογών. Οι επαναληπτικές εκλογές για τα δύο πρώτα κόμματα σε κάθε περιφέρεια θα διεξαχθούν στις 13 Δεκεμβρίου.
Σε εθνικό επίπεδο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το ποσοστό του Εθνικού Μετώπου αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 27.2 – 30.8%, δίνοντάς του την πρώτη θέση. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει λάβει ποτέ η γαλλική ακροδεξιά.
Τα exit polls δίνουν δεύτερους του Ρεπουμπλικάνους του Νικολά Σαρκοζί με ποσοστό περίπου 27%, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ φαίνεται να λαμβάνει ποσοστό 22,7%.
Η Μαρίν Λεπέν και η ανιψιά της Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν κερδίζουν περισσότερο από το 40% των ψήφων στην βόρεια και τη νοτιο-ανατολική Γαλλία, σύμφωνα με τα exit polls.
Στην πρώτη του αντίδραση ο κ. Σαρκοζί απευθυνόμενος προς τους πολίτες, ανέφερε ότι δεν θα λάβουν απάντηση για τους φόβους και τις ανησυχίες τους ψηφίζοντας το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο.
Παράλληλα είπε «όχι» σε τακτικές συμμαχίες εν όψει του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών.
Πηγή: Α’Πρόγραμμα, ΕΡΤ1
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος