Πρώτη συνάντηση Ερντογάν με τον Σίσι της Αιγύπτου στη Ντόχα – Διαμεσολαβητής ο Εμίρης του Κατάρ

Για πρώτη φορά συναντήθηκαν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στη Ντόχα του Κατάρ, όπου βρίσκονται και οι δύο στο πλαίσιο της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία οι δύο άνδρες έχουν μία ζεστή χειραψία και χαμογελούν. Ακριβώς δίπλα τους βρίσκεται και ο διαμεσολαβητής της συνάντησης, που είναι ο εμίρης του Κατάρ.

Το παρασκήνιο της συνάντησης

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έφτασε νωρίτερα στην Ντόχα, μετά από πρόσκληση του Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, παρευρέθηκε στη δεξίωση που παρέθεσε ο Εμίρης του Κατάρ καθώς και στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022.

Ο τούρκος πρόεδρος μεταξύ των άλλων ηγετών, συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον πρόεδρο Σίσι της Αιγύπτου. Σύμφωνα με πληροφορίες για την πρώτη συνάντηση Ερντογάν-Σίσι μεσολάβησε ο Εμίρης του Κατάρ. Η Αίγυπτος επιζητούσε μια επίσημη συνάντηση μεταξύ του Ερντογάν και του Σίσι ως προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της ομαλοποίησης των διμερών σχέσεων, αναφέρει η ιστοσελίδα Middle East Eye.

Κατά την επιστροφή του από το Μπάλι της Ινδονησίας, την περασμένη Πέμπτη, ο πρόεδρος Ερντογάν είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι η Τουρκία μπορεί να ανοίξει μια νέα σελίδα με την Αίγυπτο και τη Συρία μετά τις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές του επόμενου έτους. Ο Ερντογάν είχε πει ότι δεν υπάρχει αιώνιος ανταγωνισμός στην πολιτική και ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να ανανεώσει τους δεσμούς με αυτές τις χώρες όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή.

«Μπορεί να επανεκτιμήσουμε τις σχέσεις με τις χώρες με τις οποίες έχουμε προβλήματα. Μπορούμε να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις μαζί τους μετά τις εκλογές του Ιουνίου», είπε.

Ανταπόκριση – Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος