Πρώτη δημόσια καταδίκη της ισραηλινής «επιθετικότητας» από τον πρίγκιπα διάδοχο της Σ. Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Ο de facto κυβερνήτης της Σαουδικής Αραβίας κατήγγειλε την Παρασκευή τη συμπεριφορά των ισραηλινών δυνάμεων που πολεμούν τη Χαμάς στη Γάζα, ενόψει των συνόδων κορυφής του Σαββατοκύριακου που θα επικεντρωθούν στην εκτεινόμενη βία στο παλαιστινιακό έδαφος.

«Καταδικάζουμε τη στρατιωτική επίθεση που εκδηλώνεται στη Λωρίδα της Γάζας, τη στοχοποίηση αμάχων και τις συνεχείς παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής», δήλωσε ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν σε σύνοδο κορυφής με Αφρικανούς ηγέτες, στα πρώτα δημόσια σχόλιά του για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

«Τονίζουμε την ανάγκη να σταματήσει αυτός ο πόλεμος και ο αναγκαστικός εκτοπισμός και να δημιουργηθούν συνθήκες για την επιστροφή της σταθερότητας και την επίτευξη της ειρήνης».

Το Ριάντ έχει επανειλημμένα επικρίνει τις επιθέσεις εναντίον αμάχων σε δηλώσεις του, αν και ο πρίγκιπας Μοχάμεντ δεν είχε αναφερθεί δημοσίως σε αυτές πριν από την Παρασκευή.

Τα σχόλιά του στη σύνοδο κορυφής Σαουδικής Αραβίας-Αφρικής έγιναν μία μέρα προτού το βασίλειο του Κόλπου φιλοξενήσει δύο έκτακτες συνεδριάσεις για τις μάχες στη Γάζα – του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.

Πηγή: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος