ertnews.gr

Πρωθυπουργός Σουηδίας: Είμαι πεπεισμένος ότι αργά η γρήγορα θα ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ

Tην πεποίθηση ότι «αργά η γρήγορα» θα ολοκληρωθεί η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ εξέφρασε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Ουλφ Κρίστερσον
16/01 16:36
Πρωθυπουργός Σουηδίας: Είμαι πεπεισμένος ότι αργά η γρήγορα θα ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ

AP Photo/Roman Koksarov

Tην πεποίθηση ότι «αργά η γρήγορα» θα ολοκληρωθεί η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ εξέφρασε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Ουλφ Κρίστερσον κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στη Στοκχόλμη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ερωτηθείς σχετικά με το πότε αναμένει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ λαμβάνοντας υπόψη και τις εκλογές στην Τουρκία ο κ. Κρίστερσον απάντησε: «Το συντομότερο δυνατόν».

Επισήμανε ότι όλοι γνωρίζουν και σέβονται το γεγονός ότι η κάθε χώρα είναι υπεύθυνη για τον εαυτό της όσον αφορά στη διαδικασία επικύρωσης προσθέτοντας ότι η απόφαση της Άγκυρας έχει να κάνει με την ίδια την Τουρκία.

«Είμαι πεπεισμένος ότι αργά η γρήγορα θα ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ και είμαι πεπεισμένος ότι η Σουηδία και η Φινλανδία κάνουμε ακριβώς αυτά που υποσχεθήκαμε να κάνουμε και δεσμευτήκαμε να κάνουμε σύμφωνα με το μνημόνιο . Και αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε» υπογράμμισε ο Ουλφ Κρίστερσον.

Επίσης, τόνισε ότι η σουηδική κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις συνεχιζόμενες, συστηματικές επιθέσεις της Ρωσίας εναντίον πολιτών και πολιτικών υποδομών στην Ουκρανία.

«Οι εσκεμμένες επιθέσεις εναντίον πολιτών αποτελούν εγκλήματα πολέμου» υπογράμμισε ο Ουλφ Κρίστερσον επισημαίνοντας ότι η ΕΕ και η Σουηδία θα συνεχίσουν τη στήριξη προς την Ουκρανία για όσο χρειαστεί. Τέλος, αναφέρθηκε στη σημασία της ενότητας «ειδικά όταν η Ρωσία στοχεύει στον διχασμό».

Aνταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version