Πρωθυπουργός Σερβίας: Πιέσεις από το εξωτερικό οι προειδοποιήσεις για επιθέσεις

Σήμερα, η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς, εκτίμησε ότι οι ανώνυμες προειδοποιήσεις για βομβιστικές επιθέσεις στη Σερβία αποτελούν πίεση από το εξωτερικό λόγω της μη επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία από τη Σερβία.

«Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία και οι πιέσεις είναι απίστευτες μέρα με τη μέρα και αυτές οι αναφορές για βόμβες είναι πιέσεις από το εξωτερικό λόγω της μη επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία», είπε στο TV Pink.

Η Μπρνάμπιτς είπε ότι οι προειδοποιήσεις για τις βόμβες σχεδιάστηκαν προσεκτικά και ότι προέρχονταν “σίγουρα” από το εξωτερικό, κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι η αναφορά για επίθεση αφορούσε στον Βοτανικό Κήπο του Βελιγραδίου, που οι περισσότεροι πολίτες δεν γνωρίζουν καν ότι υπάρχει.

«Κάποιος έψαξε τα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής. Στη χώρα μας όμως ο Βοτανικός Κήπος είναι μικρό αξιοθέατο και οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν. Αυτό δείχνει ότι κάποιος το σχεδίασε και ότι έρχεται από το εξωτερικό, γιατί αν το είχαν σκεφτεί κάποιοι από τη Σερβία δεν θα έστελναν ποτέ αναφορά στον Βοτανικό Κήπο», εξήγησε η Μπρνάμπιτς, ανέφερε το πρακτορείο Beta.

Είπε επίσης ότι η μη επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία είναι «εξαιρετικά δαπανηρή» για τη Σερβία, διότι το κύριο ερώτημα για τους επενδυτές είναι γιατί η Σερβία δεν έχει επιβάλει ακόμη κυρώσεις στη Ρωσία, και όπως τόνισε, αυτό επιβραδύνει περαιτέρω την ανάπτυξη της χώρας.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος