Πρωθυπουργός Ουκρανίας: Η χώρα θα επιδιώξει μεγαλύτερη χρηματοδότηση από το ΔΝΤ

Η νέα πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Σβιριντένκο δήλωσε ότι πιθανόν θα επιδιώξει μεγαλύτερη χρηματοδότηση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και θα συζητήσει με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ σχετικά με τη νέα χρηματοδότηση, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg News.

«Αν το βασικό σενάριο προβλέπει ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί και τον επόμενο χρόνο, είναι πολύ πιθανό να έχουμε ένα νέο πακέτο του ΔΝΤ», δήλωσε σε συνέντευξή της στο Bloomberg News η πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ντένις Σμιχάλ δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα χρειαστεί τουλάχιστον 120 δισεκατομμύρια δολάρια για αμυντικές δαπάνες τον επόμενο χρόνο.

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με το ΝΑΤΟ και με μέλη της ΕΕ καθώς η Ουκρανία αναζητεί 60 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από εταίρους, πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος