Προσωπικά δεδομένα μισού εκατομμυρίου Ρώσων με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού διέρρευσαν στο διαδίκτυο

Τα προσωπικά δεδομένα περισσότερων από μισό εκατομμύριο κατοίκων της Μόσχας και της περιφέρειας της Μόσχας οι οποίοι αγόρασαν πλαστά έγγραφα εμβολιασμού και PCR τέθηκαν προς πώληση, αναφέρει σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η εφημερίδα “Κομμερσάντ”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πληροφορίες ενδέχεται να είχαν συλλεχθεί  μέσω της υπηρεσίας πώλησης πλαστών πληροφοριών.

“Στο Σκοτεινό Διαδίκτυο, δεδομένα πολιτών οι οποίοι αγόρασαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και PCR διατίθενται προς πώληση. Οι βάσεις δεδομένων περιέχουν προσωπικές πληροφορίες για περισσότερους από 500.000 μέχρι στιγμής και αυτό αφορά “μόνο” την περιοχή της Μόσχας”…

Η «Κομμερσάντ» επικαλείται τα στοιχεία ενός από τους πωλητές της βάσης δεδομένων, με τον οποίο η εφημερίδα μπόρεσε να επικοινωνήσει. Περιέχει πληροφορίες διαβατηρίου, SNILS, αριθμό τηλεφώνου και τόπο διαμονής, καθώς και πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία παραλαβής του “πιστοποιητικού”, κόστους 120 δολαρίων.

Τον Οκτώβριο, η εταιρεία διαχείρισης ψηφιακών κινδύνων BI.ZONE είχε υποστηρίξει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti ότι εν μέσω της επιδείνωσης της κατάστασης με τον κορονοϊό στη Ρωσία και της επιβολής του καθεστώτος μη εργάσιμων ημερών, οι απατεώνες είχαν εντείνει την τοποθέτηση διαφημίσεων για την πώληση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά της COVID-19. Το κόστος τέτοιων “έγγραφων” που αναλάμβαναν οι επιτήδειοι να το εντάξουν στη βάση δεδομένων “Κρατικές Υπηρεσίες” έφτανε τα 183 ευρώ.

Οι πωλητές ζητούσαν να σταλούν τα στοιχεία του διαβατηρίου ή της άδειας οδήγησης, του SNILS, του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, καθώς και του αριθμού τηλεφώνου που είναι συνδεδεμένος με τις «Κρατικές Υπηρεσίες».

Παρόμοια έξαρση πλαστογράφησης πιστοποιητικών εμβολιασμού το περασμένο καλοκαίρι, όταν είχαν εισαχθεί οι κωδικοί QR στη Μόσχα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος