Πρόσκληση – πρόκληση από τον ΟΗΕ προς τον Elon Musk: Δώσε 6 δισ. για να σώσεις 42 εκατομμύρια ανθρώπους

«Σου προσφέρω μια ευκαιρία για να γιορτάσεις το γεγονός ότι έγινες ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη. Σου προσφέρω μια ευκαιρία: Βοήθησέ μας να σώσουμε 42 εκατομμύρια ανθρώπους από την πείνα με μόλις 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Η προσφορά λήγει σύντομα, όπως και οι ζωές των λιμοκτονούντων», έγραψε ο επικεφαλής του Επιστιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, Ντέηβιντ Μπίσλεϊ, προς τον ‘Ελον Μασκ, που σύμφωνα με το περιοδικό Forbes πήρε τα σκήπτρα του πλούτου από τον Τζεφ Μπέζος.

«Μια πρωτοφανής παγκόσμια κρίση που πυροδοτήθηκε από τον κορονοϊό,  απειλεί 42 εκατομμύρια ζωές. Μόλις χθες προσθέσατε 6 δισεκατομμύρια στη τσέπη, ακριβώς το ποσό που χρειαζόμαστε για να αποτρέψουμε την καταστροφή. Παρακαλώ, βοηθήστε», γράφει ο αξιωματούχος του ΟΗΕ σε δεύτερη ανάρτησή του στο Twitter προς τον ίδιο παραλήπτη.

Ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ από τη στιγμή που ανακηρύχθηκε ως ο πλουσιότερος του πλανήτη κάνει λόγο για φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες. Ωστόσο, το Forbes έχει υπολογίσει ότι έχει δωρίσει λιγότερο από το 1% του πλούτου του σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος